L’Auditori de Girona s’estrena com a espai d’exposicions amb 'Partitures de ferro'

La mostra recull 23 escultures de Manel Palahí

L’Auditori de Girona acollirà demà a les set del vespre la inauguració de la mostra “Partitures de ferro”, de l’escultor Manel Palahí, que servirà també de punt de partida i d’estrena d’aquest equipament com a espai expositiu de la ciutat. L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, assistiran a la inauguració, al costat de l’artista Manel Palahí i del comissari de la mostra, Xevi Planas.
 
A través de 23 peces elaborades entre el 2011 i el 2013, Palahí, tal com explica al catàleg de l’exposició, ha volgut “donar cos a conceptes i vivències de la música entesa com el mitjà que ens transporta del món quotidià i funcional al món de la calma i el sentiment”. Dos elements –el “món musical” i el “món existencial”– que l’autor ha intentat mostrar a “Partitures de ferro”.
 
La mostra, que es pot visitar al vestíbul de l’Auditori des d’aquest dilluns, estarà oberta al públic fins a l’11 de gener del 2015. L’horari de visita és de dilluns a divendres, de les 10 a les 18 h, i els dissabtes i diumenges, de les deu del matí fins la una de la tarda, a més de les hores en què l’Auditori és obert amb motiu de concerts, espectacles i altres activitats. Els dies festius de Nadal estarà tancat. L’entrada és lliure.
 
Activitats paral·leles
 
A banda de la mostra, el dissabte 13 de desembre s’han organitzat dues activitats paral·leles, al mateix Auditori, per complementar l’exposició. A tres quarts de cinc de la tarda, es farà una visita guiada a l’exposició, oberta a tothom. A dos quarts de sis de la tarda, tindrà lloc el debat “Escultura i música”, que comptarà amb la participació de l’escultor autor de l’obra, Manel Palahí; del comissari de la mostra, Xevi Planas, i el periodista i escriptor Antoni Batista. A les set del vespre, tindrà lloc el concert El secret del silenci, amb Xevi Compte (bols tibetans, cants d’harmònics, monocordi i piano) i Anna Costa (violoncel).