El PSC de Figueres acusa l'alcaldessa de 'passivitat' envers les inundacions del TAV a Girona

Els socialistes consideren que la capital de l'Alt Empordà és la major damnificada pels talls de servei

El candidat a l'alcaldia a l'Ajuntament de Figueres pel Partit Socialista de Catalunya (PSC), Pere Casellas, acusa l'alcaldessa de la ciutat, Marta Felip (CiU), de "passivitat" davant la nova inundació del Tren d'Alta Velocitat (TAV) a Girona per segona vegada en dos mesos.

El socialista considera que els talls de servei entre Figueres i Girona (i per extensió a Barcelona) suposen un greuge molt major pels ciutadans figuerencs que no pas els gironins. "Figueres pateix greus problemes de mobilitat que afecten els seus ciutadans, que sovint, suporten estoicament un seguit de carències que foment no acaba de resoldre, com ara els vells problemes amb l'N-II, o de nou, la repetició de la incidència amb el TAV".

Amb tot, considera que Felip "hauria d'aprofitar el moment" per negociar amb el conseller Santi Vila "per unir sinergies i pressionar Foment (...) i no limitar-se a fer seguidisme passiu, deixant-t'ho tot en mans de Puigdemont (alcalde de Girona) i Vila en comptes de prendre part activa", ha reblat Casellas.

El candidat a l'alcaldia considera que "hi ha absències que parlen i silencis que ho diuen tot", no obstant considera que és un moment clau per marcar perfil i tenir un posicionament estratègic pel que fa a les connexions amb Europa. És per tot això que reclama "solucions urgents i definitives". "No podem restar de braços plegats, ni permetre que l’alcaldessa es desvinculi d’un tema de vital importància com aquest, perquè ens hi juguem  la mobilitat del territori", ha finalitzat.