El PSC de Girona vol que els regidors que s'han donat de baixa del partit deixin l'ajuntament

L'agrupació local tanca files al voltant de Sílvia Paneque

L'assemblea de l'agrupació del PSC de Girona ha acordat per unanimitat exigir la renúncia de l'acta als cinc regidors que van abandonar la militància. Aquests són la portaveu socialista durant tot el mandat, Pia Bosch, i els regidors Amèlia Barbero, Joaquim Bonaventura, Xavier Amores i Àngel Quintana (que només era simpatitzant). L'agrupació considera que cap dels regidors representa ni les sigles ni els valors pels quals van ser escollits en les passades eleccions municipals. 

Des del partit han destacat que, malgrat la baixa de sis persones (quatre regidors i dos militants), l'agrupació compta amb gairebé 200 militants. A la reunió hi van assistir una seixantena d'afiliats que van lamentar la decisió dels cinc regidors. Segons l'agrupació, la seva renúncia comporta que el grup no tingui la representació que va obtenir en les passades eleccions municipals. 

La reunió va servir per tancar files al voltant de l'alcaldable, Sílvia Paneque, que també és la presidenta de l'agrupació local. El partit entén que, a partir d'ara, Paneque és la portaveu del grup municipal a l'ajuntament de la capital gironina. 

En les eleccions del 2011, el PSC va aconseguir set regidors. Al juliol, Glòria Plana ja va deixar el grup per passar a regidora no adscrita per representar les sigles d'Avancem. I la setmana passada van deixar la militància cinc regidors més que, de moment, han confirmat que no pensen deixar el grup municipal.