40 anys d'Infermeria a la UdG

La facultat celebra l'aniversari amb una taula rodona

La Facultat d’Infermeria de la Universitat de Girona (UdG) va commemorar ahir els 40 anys de la seva història contribuint a la formació d’infermeres i d’infermers al territori. Anys que han estat decisius per a la consolidació del centre a la universitat i per a la configuració de vincles amb els centres i serveis de salut de la demarcació de Girona.
 
En aquests 40 anys són moltes les institucions i les persones que, des de diferents àmbits i posicions, han ajudat a aconseguir fites molt importants pel desenvolupament dels estudis. Per celebrar aquest aniversari, la Facultat va organitzar un acte commemoratiu a les sis de la tarda (al centre del carrer Emili Grahit, 77) que va comptar amb la presència del rector de la Universitat de Girona, Sergi Bonet, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; la degana del centre, Josefina Patiño; i la presidenta del Consell Social, Rosa Núria Aleixandre.
 
Tot seguit, es va celebrar una taula rodona sobre la “Significació dels 40 anys dels estudis d’infermeria a Girona”, que va comptar amb Josep M. Nadal, exrector de la Universitat de Girona; Montserrat Teixidor, degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya; Marina Geli, diputada del Grup Parlamentari Socialista; Lluis Franch, cap de la divisió de Servies Assistencials del Servei Català de la Salut; i Dolors Juvinyà, exdirectora de l’Escola d’Infermeria. La taula fou moderada pel síndic de la UdG, Joan Manel del Pozo.
 
Així mateix es va inaugurar una exposició fotogràfica i projectar un vídeo que recollia alguns dels moments més significatius d’aquests anys.