El PSC demana la compareixença urgent d'Adif per la nova inundació del TAV a Girona

Rafel Bruguera acusa Adif de "desídia, actitud negligent i falta de respecte" cap als gironins

El senador socialista Rafel Bruguera ha demanat aquest dimarts la compareixença urgent del president d'Adif, Gonzalo Ferré Moltó, a la comissió de Foment del Senat arran de la segona inundació en dos mesos de l'estació del TAV de Girona.

Bruguera lamenta la "desídia" del Ministeri de Foment, la seva "actitud negligent" i la "falta de respecte" al ciutadans que considera que es desprenen de la mala gestió que s'ha fet arran de la nova incidència arran de les fortes pluges. També assenyala que ha quedat demostrat que el túnel no compleix "les mínimes garanties de seguretat" perquè és una obra "inacabada" i reclama dimissions si es demostra que no s'ha actuat correctament.

"La segona inundació en dos mesos al túnel certifica que el Ministeri no ha fet res per resoldre el que, la primera vegada, va qualificar de situació excepcional de pluges". Així ho ha defensat aquest dimarts el senador del PSC Rafel Bruguera en el moment de demanar la compareixença urgent del president d'Adif, Gonzalo Ferré Moltó, a la comissió de Foment del Senat.

Segons Bruguera, "ha quedat demostrat que no era una situació excepcional i que el túnel del TAV no compleix les mínimes garanties de seguretat per als viatgers i el tren; és una obra inacabada". El més greu, però, segons Bruguera, és que el Ministeri "hagi pres el pèl als ciutadans prescindint de la urgència de les actuacions per corregir la falta de seguretat del túnel". També ha denunciat que Foment va donar explicacions "que no tenien cap validesa" i que segurament es va fer per "sortir del pas" sense intenció d'esmenar-ho.

És per això que el seu grup creu necessari que els responsables del que ha qualificat de "disbarat" assumeixin la responsabilitat per la seva gestió i, en cas necessari, que dimiteixin.

ERC ha demanat la compareixença de Pastor

El grup parlamentari d'ERC al Congrés dels Diputats va registrar ahir una petició de compareixença de la ministra de Foment, Ana Pastor, davant la Comissió de Foment de la cambra baixa perquè expliqui "l'actuació del Ministeri davant la reiterada inundació de l'estació del TGV de Girona i l'afectació a la comunicació internacional". Els republicans consideren que la ministra ha d'explicar els motius pels què després de dir que s'havien solucionat els problemes del TGV, i malgrat que ADIF havia estat advertida de la probabilitat que es repetís l'episodi, Foment no ha resolt el problema.

La petició arriba en paral·lel a una nova promesa d'ADIF d'actuació d'urgència al TGV de Girona després que el temporal d'aquest cap de setmana hagi provocat la inundació de les vies. Fa un mes i mig Foment ja es va comprometre amb l'Ajuntament de Girona a enllestir les obres i arreglar el problema. Mentrestant, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha demanat "responsabilitats i dimissions" al més alt nivell a ADIF. Segons el conseller, la situació a l'estació és "inadmissible" i afecta negativament la imatge internacional de la ciutat.