Una jove emprenedora introdueix a Girona el 'cafè gastronòmic'

El projecte neix a través del programa Youth Business Catalunya

Una jove emprenedora italiana, Arianna Patuzzo, inaugurarà el proper 6 de desembre un nou concepte de restauració a la ciutat de Girona. Es tracta del cafè gastronòmic Chapeau! amb el qual la jove Patuzzo vol reivindicar l’exquisidesa del cafè italià i introduir a Girona un fenomen desconegut de la cuina italiana, l’aperitivo que se serveix abans del sopar, amb productes excel·lents i de qualitat. El projecte neix amb el suport de la Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya, CP’AC.
 
El negoci d’Arianna és d’un dels 24 que aixecaran la persiana aquest 2014 gràcies al programa  d’emprenedoria Youth Business Catalunya impulsat per la Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya, CP’AC a Girona.  El programa és una iniciativa d’àmbit estatal que té per objectiu donar suport a l’autoocupació de joves d’entre 18 i 35 anys, amb perfil emprenedor i amb una idea de negoci, però que no tenen accés als recursos necessaris per a crear el seu propi lloc de treball.

A les comarques de Girona, des de principis d’any la xarxa Youth Catalunya ha atès 125 emprenedors, s’han elaborat 53 plans d’empresa i s’han creat 24 nous negocis, liderats per 30 emprenedors.

La xarxa Youth Business International, que s’estén a més de 40 països, combina dinàmiques d’orientació i formació per a potenciar les habilitats i competències emprenedores dels joves, una línia de microcrèdits que els permeti afrontar les inversions necessàries per posar en marxa el negoci i un programa de mentors en què emprenedors amb experiència ajuden els joves a consolidar els seus projectes empresarials.

Arianna Patuzzo i Chapeau! 

Després d’estudiar hostaleria a Verona, Itàlia, Arianna Patuzzo (31 anys) va treballar en diferents cafeteries gastronòmiques amb l’objectiu de conèixer tots els àmbits del sector. A finals de 2010 va arribar a Girona amb una oferta laboral per a assessorar un establiment gastronòmic que li ha permès conèixer els costums i diferències entre Itàlia i Catalunya. Amb el seu treball ha decidit fer realitat el seu somni i obrir el seu propi negoci, la posada en marxa del qual comporta la generació de 4 llocs de treball directe.

Chapeau! neix amb la voluntat d’esdevenir un punt de trobada entre la gastronomia italiana i catalana. Diu Patuzzo que els clients hi trobaran un autèntic cafè italià. “Descobriran un producte únic i clarament diferenciat, amb un nou concepte en la manera de servir el cafè”, explica la jove emprenedora, que té una llarga experiència en cafeteries gastronòmiques a Itàlia.

L’epicentre de la cafeteria és la màquina Vibiemme a tres grups i al Chapeau! s’hi podran trobar quatre tipus de cafès diferents: una varietat de descafeïnat i tres varietats de cafè 100% aràbic: un de la Índia, un altre d’Haití i un altre d’Indonèsia.

“El cafè serà la porta d’entrada de l’establiment”, assegura Patuzzo, que afegeix que “l’objectiu és portar a Girona un nou concepte de restauració, amb un tracte exquisit i un producte únic i diferenciat”. “El sector de la restauració no està valorat i jo vull reivindicar-ne la professionalitat, l’atenció, les emocions perquè les hem de transmetre als clients”, assegura la propietària de Chapeau!.

La gastronomia del Chapeau! fusionarà des dels esmorzars fins als sopars la cuina italiana amb la catalana, donant-hi també uns tocs orientals. Al matí, es podran trobar els clàssics entrepans, amb productes italians i catalans de qualitat. Al migdia, al menú diari, es podran degustar plats de fusió com un risotto amb bolets i salsitxa o uns espaguetis amb anxoves de l’Escala, complementats amb les millors carns i peixos del territori.

Còctels i aperitivo 

Els còctels seran també un dels productes imprescindibles del Chapeau!, amb més de 50 referències de còctels tradicionals internacionals i també noves creacions d’Arianna Patuzzo. I els còctels podran acompanyar l’aperitivo una proposta desconeguda de la cuina italiana que se serveix a partir de les 8 del vespre. Després de treballar, i degustant un còctel, una copa de vi o una cervesa, els clients podran trobar una àmplia barra de tapes per acompanyar la beguda. “És una tradició italiana per quan sortim de la feina”, explica Patuzzo que afegeix “és un moment per compartir amb els companys d’oficina, els amics, la parella, després de la jornada laboral i abans d’anar a sopar, prendre un còctel i picar alguna coseta”.

La proposta gastronòmica del Chapeau! es tancarà amb els sopars, a base de tapes, on s’oferiran noves versions de les croquetes o les patates braves, combinades amb taules d’embotits ibèrics i italians o de formatges catalans i italians. I, després del sopar, tornarà ser el moment per als còctels i les copes.

El Chapeau! està situat en un local de quasi 200 metres quadrats al carrer Maluquer Salvador, número 9 de Girona, amb capacitat per a 90 persones. L’establiment obrirà cada dia, menys diumenges,  de les 8 del matí a la 1 de la matinada.