ERC demana la dimissió de la ministra de Foment per la nova inundació del túnel del TAV

Maria Mercè Roca considera una greu irresponsabilitat l’actuació d’Adif

Davant de la nova inundació del túnel del TAV al seu pas per Girona que va tenir lloc ahir al vespre, Maria Mercè Roca, alcaldable d’ERC, considera que "és una greu irresponsabilitat per part del ministeri haver permès que s’hagi repetit la greu situació que ja va succeir fa tan sols dos mesos". Per això considera que Ana Pastor "ha de dimitir com a màxima responsable dels despropòsits del ministeri de Foment a Girona".
 
La republicana considera que la nova inundació del túnel del TAV s’ha produït bé per una manca d’actuació d’Adif que s’havia compromès a fer un seguit d’actuacions o bé perquè s’han efectuat o no han estat suficients per evitar la nova inundació. Roca denúncia "la desídia amb que el ministeri tracta la ciutat i la manca de compromís amb els acords contrets amb l’Ajuntament".
 
Des d'ERC adverteixen que l’entrada d’aigua al túnel fa que aquesta quedi acumulada a la part més fonda del trajecte que se situa sota el riu Ter. Ahir al vespre un comboi provinent de Figueres i en direcció a Barcelona tan sols va avançar uns metres abans de l’entrada d’aigua a l’andana, permetent l’evacuació de passatgers per la pròpia estació. "La situació hagués estat molt més complicada si un comboi en sentit contrari hagués quedat bloquejat a l’interior del túnel ja que els passatgers haguessin hagut de sortir per les sortides d’emergència, que encara no compleixen els estàndards de qualitat que demana la normativa", apunten.
 
En aquest sentit la candidata republicana ha recordat que les competències en seguretat i el compliment de la llei de Protecció Civil recau en la Generalitat i per tant Puigdemont ha d’exigir a la conselleria que faci complir la llei i si és necessari "suspendre el servei fins que Adif certifiqui que la seguretat està garantida".
 
La formació republicana demana de nou que la ciutat faci un ple extraordinari o una nova audiència pública sobre el TAV per tal que la ciutadania conegui quina és la situació de les obres i quines garanties de seguretat ofereix la infraestructura d’alta velocitat al seu pas per Girona.