Santi Vila: 'Els responsables d'Adif s'han equivocat i ara han d'assumir les conseqüències'

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, confia que el servei es restableixi aviat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha qualificat d'"inadmissible" la nova inundació de l'estació del Tren d'Alta Velocitat (TAV) a Girona per les fortes pluges registrades al llarg d'avui.

Vila ha assegurat que la sèrie d'actuacions acordades el mes d'octubre per part del ministeri de Foment i Adif eren insuficients com així s'ha demostrat avui; "s'han equivocat i ara han d'assumir les conseqüències", ha reblat en declaracions al canal 324 recollides per AraGirona.cat.

Per la seva banda, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, també ha apuntat en aquesta mateixa cadena que les mesures provisionals han estat insuficients, "vam advertir-los amb els tècnics municipals que es podria repetir l'incident perquè hi ha un desequilibri en els murs a banda i banda, el que els fa fàcilment desbordables en cas de crescuda de la riera", com avui s'ha demostrat.

Amb tot, el batlle ha explicat que l'estació de bombeig a la Devesa funciona correctament i el fet que ja no entri més aigua de la riera podria facilitar que el servei es restableixi ben aviat, malgrat no s'ha atrevit a posar-hi data.

Per la seva banda, la ministra de Foment, Ana Pastor, s'ha posat en contacte amb l'alcalde aquesta mateixa nit per explicar-li els fets i s'ha compromès a prendre les mesures necessàries perquè un fet com aquest no es torni a repetir.