Les fortes pluges tornen a inundar l'estació d'alta velocitat de Girona

L'últim comboi que anava cap a Barcelona s'ha anul·lat

(Ampliació: 22:55h)

El servei de trens d'alta velocitat entre Barcelona i Figueres ha quedat interromput a causa dels forts aiguats que han tornat a inundar l'estació del TAV de Girona.

L'aigua ha entrat a l'estació cap a les nou del vespre i ha obligat a anul·lar l'últim tren del dia, que anava en sentit Barcelona.

Segons ha pogut saber aquest diari, el comboi ha sortit de Girona i només ha pogut avançar uns metres perquè l'aigua ha entrat sobtadament a l'estació i ha hagut de fer marxa enrere. Els viatgers han hagut de baixar del tren, que ha quedat cobert amb un metre d'aigua.

Els passatgers han estat traslladats a un tren regional. Protecció Civil ha activat la prealerta del FERROCAT.

A causa d'aquesta incidència també s'ha hagut d'anul·lar un altre comboi que havia de sortir de Barcelona a les 21.30 en direcció Figueres. Segons Renfe, la incidència ha afectat uns 200 passatgers que podran reprendre el seu destí en trens regionals.

(Visualitza el vídeo al web)

 
Vídeo de Lluís Sibils

A causa d'aquesta incidència també s'ha hagut d'anul·lar un altre comboi que havia de sortir de Barcelona a les 21.30 en direcció Figueres. Segons Renfe, la incidència ha afectat uns 200 passatgers que han pogut reprendre el seu destí amb trens de mitja distància.

En el moment que s'han començat a inundar les vies a l'estació hi havia un comboi amb un centenar de viatgers que han alertat de l'afectació. L'aigua ha entrat per la part sud de l'estació del tren i ha anat cap a la part nord, en direcció al parc de la Devesa.

Tot i que a les vies de l'estació de Girona ja només hi queden tres dits d'aigua, l'acumulació més gran s'ha situat a l'interior del túnel, concretament a l'altura del Parc de Devesa, on, segons sembla, ha tornat a cedir un mur de contenció, com va passar a finals de setembre. En aquest punt és on el túnel s'enfonsa més al subsòl i per on hi havia l'accés de la tuneladora que va començar a fer els túnels de l'AVE a Girona.

Urgència de l'Ajuntament

En el ple celebrat a l'Ajuntament de Girona el passat mes d'octubre els regidors del consistori van acordar reclamar a Adif celeritat en acabar les obres del TAV per evitar noves inundacions.

Aleshores, tots els grups, a excepció del PP, van consensuar una declaració institucional per lamentar l'incident, posar de manifest que l'obra del TAV està encara inacabada i mostrar les reserves que tenen sobre si l'obra compleix tots els criteris de seguretat. L'alcalde, Carles Puigdemont, fou l'encarregat de llegir la declaració.

Ampliació:Santi Vila: "Els responsables d'Adif s'han equivocat i ara han d'assumir les conseqüències"

Ampliació:ERC demana la dimissió de la ministra Ana Pastor


Vídeo de Mònica Sánchez