Tres centres educatius de Figueres no podran obrir demà pels efectes de la llevantada

Tots els accessos a la ciutat per carretera ja es troben oberts

L'Ajuntament de Figueres ha anunciat que demà tres centres educatius no podran obrir les portes ja que han quedat inundats pels efectes de la llevantada. Aquests són; l'IES Olivar Gran, el CEIP Anicet de Pagès i i la Llar d'Infants Lilaina.

Pel que fa als accessos per carretera a la capital de l'Alt Empordà, el consistori confirma que estan oberts a la circulació, menys la C-31 on encara es treballa per treure l'aigua que hi ha al pas de sota la via del tren.

El gabinet de crisi s'ha reunit per darrera vegada a les set del vespre i la trobada ha servit per tractar les últimes novetats en relació als efectes de la llevantada. Amb tot, es continua treballant a l'esvoranc de 40 metres quadrats de la Rambla. S'hi està construint un mur de contenció per assegurar la part de calçada que no ha cedit. Es tracta d'uns treballs d'urgència que un cop realitzats es complementaran amb un estudi més detallat de la zona. De moment queda tallada la circulació de vehicles a l'entorn del passeig central de la ciutat.

A més d'altres incidències a la vía pública, es té constància de desperfectes a la propietat privada, sobretot en garatges que han quedat inundats amb desperfectes als vehicles estacionats.

A dos quarts de sis de la tarda s'ha tancat el Poliesportiu municipal, punt d'acollida per a totes les persones que a la nit s'han vist sorpresos per les pluges. No obstant, i en cas que fos necessari, el consistori assegura que es tornaria a obrir.