Manel Nadal i l'exconseller Joan Manel del Pozo deixen el PSC

Se sumen al degoteig de militants que abandonen les files socialistes

El PSC suma noves baixes de noms sensibles per la seva trajectòria dins del partit. Es tracta, entre d'altres, de l'exconseller d'Educació i Universitats Joan Manel del Pozo (ocupà el càrrec en l'època de Pasqual Maragall) i de l'exprimer secretari dels socialistes gironins Manel Nadal. Tots dos han demanat la baixa del partit per donar suport al nou projecte de Moviment Catalunya. Qui també ha assistit a algunes reunions d'aquest nou projecte polític és Joaquim Nadal que, de moment, es manté com a militant del PSC.

Altres noms que aquest divendres també han fet el pas és l'exdiputada al Congrés Montse Palma, l'actual vicealcalde de Sant Feliu de Guíxols, Pere Albó, o l'actual portaveu del PSC a l'Ajuntament de Girona, Pia Bosch. A banda de Bosch, quatre regidors més també s'han donat de baixa: Xavier Amores, Àngel Quintana (simpatitzant), Amèlia Barbero, Quim Bonaventura. Altres noms que deixen el PSC són la regidora guixolenca Júlia Vendrell i el regidor de Calonge Antoni Esteve (simpatitzant). 

Aquesta situació que s'està donant a comarques gironines també passa a d'altres punts de Catalunya on sectors crítics amb el PSC estan abandonant el partit per donar suport a Moviment Catalunya.