La bellesa del Montgrí, en imatges

La Casa Galibern exibeix una mostra de Josep Pascual fins al 6 d'abril a Torroella de Montgrí

La Fundació Mascort vol retre homenatge a l'estartidenc Josep Pascual, el meteoròleg aficionat que porta més de 40 anys prenent rigorosament la temperatura del mar des de la seva barca i captant la bellesa del parc natural del Montgrí, Illes Medes i el Baix Ter amb la seva càmera.

La seu de la fundació, la Casa Galibern a Torroella de Montgrí (Baix Empordà), acull des d'aquest divendres i fins al 6 d'abril una selecció amb 158 instantànies degudament comentades. El fotògraf Jordi Mas és el comissari de l'exposició que porta per nom 'La indestructible bellesa del Montgrí. Fotografies de l'estartidenc Josep Pascual'. També es publicarà un llibre amb el material fotogràfic.

Josep Pascual és topògraf de professió, meteoròleg aficionat, fotògraf i músic de vocació i una persona molt estimada a l'Estartit i a Torroella de Montgrí. Coneix tots els secrets de la natura i la meteorologia d'aquest entorn, gràcies a les sortides que fa amb la seva barca, generalment cada dissabte. Aprofita per prendre la temperatura del mar en el mateix punt i a diferents profunditats, des de la dècada de 1970, ininterrompudament. Anota temperatures, pressió atmosfèrica, velocitat del vent i ho fa sempre acompanyat d'una petita càmera compacta per captar moments màgics i irrepetibles del seu dia a dia.

Ara aquestes fotografies es poden veure a l'exposició que la Casa Galibern, seu de la Fundació Mascort de Torroella de Montgrí, li dedica fins al 6 d'abril. És el particular homenatge que la fundació li ha volgut fer a Josep Pascual en reconeixement a aquests 40 anys dedicats a la difusió i posada en valor de la riquesa, preservació i bellesa del Montgrí.

Les fotografies estan degudament comentades, amb la localització geogràfica i la data en què va ser feta. El fotògraf Jordi Mas és el comissari i qui també ha seleccionat les instantànies que es recolliran en un llibre. Els textos de la mostra s'han traduït al castellà, anglès i francès.

'La indestructible bellesa del Montgrí. Fotografies de l'estartidenc Josep Pascual' es pot veure fins al 6 d'abril del 2015. L'entrada és gratuïta.