Destinguts uns lladres de cascs de Fórmula 1 valorats en més de 15.000 euros

Entre les víctimes hi ha veïns de Roses i Lloret de Mar

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Central (RPC) van detenir el 21 de novembre passat a Vilagrassa (Urgell), tres homes amb edats compreses entre els 21 i els 25 anys, nacionalitat colombiana i veïns de Barcelona i Hospitalet de Llobregat com a presumptes autors de dotze delictes de robatoris amb força a interior de domicili.
 
Els primers fets es remunten a mitjans d’octubre quan dos inquilins de dos habitatges d’un mateix bloc de pisos del Masnou (Maresme) van denunciar que algú havia tret el pany de la porta principal d’accés  i, un cop dins, havia sostret joies i diners després de remenar totes les estances.
 
Fins el dia 14 de novembre els investigadors van constatar que els lladres havien entrat en vuit domicilis més i que sempre feien servir el mateix modus operandi: primer seleccionaven un pis i, quan tenien la certesa que no hi havia ningú, forçaven el pany amb un tipus d’alicates que s’anomenen “bec de lloro”. Aquesta eina té la forma del bec d’aquest ocell en la seva part superior que facilita  el forçament dels panys sense deixar gairebé cap marca. Un cop dins, els lladres escorcollaven les habitacions i robaven principalment joies, dispositius electrònics i diners en efectiu.
 
A mesura que les investigacions avançaven, els policies van poder establir que el grup criminal estava format per tres homes que es desplaçaven arreu de Catalunya per cometre els robatoris. Aquests robatoris van tenir lloc al Masnou, Lloret de Mar, Balaguer i Roses.
 
Un mes després del primer fet, el dia 21 de novembre, els Mossos d’Esquadra van detectar que el vehicle que sempre utilitzava el grup estava circulant per la carretera C-53. Els policies van aturar el turisme a l’alçada del punt quilomètric 116 (al terme municipal de Vilagrassa) i van detenir els tres ocupants com a presumptes autors de deu robatoris interior d’habitatge. Un dia després van escorcollar els tres domicilis dels detinguts, situats a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat i van trobar-hi una gran quantitat de joies, telèfons mòbils, dispositius electrònics i rellotges.
 
A banda també van localitzar un revòlver que havia estat sostret d’un pis de Sant Cugat del Vallès a principis d’any i un rellotge valorat en 8.000 euros i tres cascs de Fórmula 1, valorats en 5.000 euros cadascun, que havien estat sostrets en un pis de Barcelona.
 
Amb la detenció d’aquests tres homes, els quals han ingressat a presó per indicacions del jutge, els Mossos d’Esquadra donen per desmantellat el grup criminal.