La trilogia de la Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya arriba demà a l'Auditori de Girona

Llegendes del Pop&Rock és el nou treball de l'orquestra

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC), dirigida per Francesc Cassú, ha presentat avui a la premsa el seu nou treball discogràfic, Llegendes del pop&rock, acompanyada de la cantant Beth, que repeteix com a solista al costat de Manu Guix, que s’incorpora al projecte. El disc, que repassa grans temes del pop&rock, és el sisè treball discogràfic de la SCCC, un innovador projecte musical impulsat per l’empresa Metalquimia que va néixer com a resultat de la fusió dels instruments de cobla de La Principal de la Bisbal  i els instruments  de corda i percussió de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, el projecte pedagògic de l’Orquestra de Cadaqués.
 
El nou treball es presentarà al públic en un doble concert a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona demà 28 de novembre (21.00 h.) i dissabte 29 de novembre (19.00 h.). Les entrades per al concert del dia 28 ja estan exhaurides, però encara se’n poden adquirir per al concert del dia 29 a les taquilles de l’Auditori de Girona, a través de la seva pàgina web o al web de Càritas Girona.
 
El disc Llegendes del pop&rock, que es va enregistrar el passat mes de juliol a l’Auditori de Girona, versiona amb un so totalment nou alguns dels grans èxits d’aquests dos gèneres amb les veus càlides de Beth i Manu Guix i amb la inclusió de nous instruments com la guitarra i el baix elèctric. El resulta és un treball discogràfic únic i singular que inclou versions de grans temes de Pink Floyd, Beatles, Queen, Elton John, Elvis i Michael Jackson, entre d’altres.
 
Els 70 músics que integren La SCCC pujaran aquest cap de setmana a l’escenari per interpretar els temes que conformen el doble CD, acompanyats per la prestigiosa concertino Sara Cubarsí i els dos intèrprets que han participat en la gravació, Beth i Manu Guix, i sota la direcció de Francesc Cassú, director de la cobla La Principal de la Bisbal.
 
Un projecte musical únic i solidari
 
Llegendes del pop&rock és el tercer treball musical de la nova etapa iniciada per la SCCC l’any 2012, quan va enregistrar i presentar, també a l’Auditori de Girona, el disc Llegendes del cinema, un recull de bandes sonores inoblidables de la història del cinema en què la formació orquestral va estar acompanyada de les veus de Nina i Cris Juanico, i el so inconfusible dels saxos de Pep Poblet.  L'any 2013 la SCCC va fer un repàs pels imprescindibles del teatre musical, novament amb Cris Juanico i la incorporació de la cantant Beth, amb el disc Llegendes del musical.
 
Per al director general de Metalquimia i impulsor del projecte, Josep Lagares, aquesta trilogia ha demostrat que la Simfònica de Cobla i Corda pot fer música de transcendència global. “Hem consolidat el projecte i hem fet un salt cap a la internacionalització, alhora que es transporten els instruments tradicionals de Cobla cap a una nova dimensió”, ha assegurat Lagares, que ha destacat també el triple vessant solidari del projecte, com a projecte pedagògic-educatiu i social, ja que part dels beneficis de la venda d'entrades del concert del 28 de novembre es destinaran exclusivament a la Fundació Astrid 21 per la Síndrome de Down, i part de la recaptació del dia 29 anirà per Càritas Girona.
 
Els responsables del projecte no han volgut avançar quin serà el proper repte discogràfic de la SCCC, però sí que han anunciat que en els propers mesos la formació actuarà a “dues de les catedrals de la música a Catalunya: el Liceu i el Palau de la Música”. Al Liceu, la Simfònica de Cobla i Corda acompanyarà el tenor Josep Carreras en el concert de cloenda de ‘Barcelona, capital de la sardana’ (7 de febrer de 2015), i al Palau de la Música tancarà el cicle Tardes al Palau (15 de juny de 2015). “Estem molt orgullosos que un projecte gironí com aquest s’hagi fet un lloc als festivals de música de Barcelona”, ha assenyalat el director tècnic del projecte, Jaume Lleixà.
 
La SCCC va néixer l’any 2008 amb l’objectiu de crear una orquestra simfònica catalana de gran format, resultat de la fusió dels instruments de cobla, a càrrec de La Principal de la Bisbal, i dels instruments de corda i percussió d’una orquestra simfònica convencional, comptant amb harmonitzacions inèdites fins al moment i realitzades expressament per a aquesta nova formació.
 
En una primera etapa, la SCCC es va centrar en la música catalana en tota la seva amplitud alhora que feia néixer noves composicions pensades exclusivament per a la nova orquestra. Fruit d’aquest treball van néixer tres discs (Sardanes per al Món, Inoblidables en Concert i Amb Catalunya al Cor) i l’orquestra va ser la protagonista del Concert de Cap d’Any de TV3 els anys 2010 i 2011, amb un notable reconeixement de crítica i públic. A partir de l'any 2011, amb la incorporació al projecte de la corda i la percussió de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines els seus responsables van voler ser més agosarats i van endinsar-se en un repertori més internacional, una aventura de la qual han sorgit els discos que conformen la trilogia “Llegendes…”.