Les 50 competicions nàutiques a Roses han generat un impacte de 3,5 MEUR en 5 anys

Han generat un total de 21.700 estades

Roses està assolint un dels seus objectius: dinamitzar el turisme en base a la celebració de competicions nàutiques. En els darrers cinc anys, la població de l'Alt Empordà ha acollit un total de 50 competicions que han generat 21.700 estades i un impacte econòmic de 3,5 milions d'euros. El salt organitzatiu en els darrers anys ha estat exponencial passant de les dues competicions organitzades l'any 2010, a les 18 previstes aquest any.

Només les programades aquest 2015 han mobilitzat uns 2.000 participants i 1.500 acompanyants que s'han allotjat a Roses entre 1 i 7 nits en funció de la durada del campionat. Roses es consolida com un referent al conjunt de l'Estat tant en qualitat com en quantitat.

Roses s'ha consolidat com a referent dels esports nàutics i el GEN Roses (Grup d'Esports Nàutics), el club que organitza els esdeveniments nàutics al municipi en col.laboració amb l'Estació Nàutica Roses - Cap de Creus i l'Ajuntament de Roses, s'ha convertit en punter a l'Estat espanyol en nombre d'esdeveniments i pel que fa a la qualitat de les competicions que impulsa. Els números ho avalen: en els últims cinc anys el GEN Roses ha organitzat 50 esdeveniments d'àmbit nacional i internacional. En aquest període l'augment ha estat progressiu. S'ha passat de dues competicions l'any 2010 a divuit aquest 2014.

Impacte econòmic de 3'5 milions d'euros

Es calcula que els esdeveniments nàutics que s'han organitzat en els últims cinc anys a Roses han generat 21.700 estades que han representat un impacte economic al municipi i al seu entorn de 3'5 milions d'euros. Només les competicions programades durant aquest any han mobilitzat uns 2.000 participants i 1.500 acompanyants que s'han allotjat a Roses entre 1 i 7 dies en funció de la durada del campionat. El nombre de socis també ha crescut en els últims cinc anys, en concret s'ha multiplicat per tres: s'ha passat de 250 l'any 2010 a 750 aquest any.

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha destacat que "la quantitat i la qualitat d'esdeveniments que el GEN Roses ha estat capaç de portar a terme i el nom que van assolint són la demostració de que la unió d'entitats pot aconseguir grans objectius".