L’Espai Gironès impulsa una campanya de Nadal de pintura solidària per lluitar contra la pobresa

Cinc artistes pintaran quadres al centre comercial i se subhastaran

"Aquest Nadal tu hi pintes molt! En la lluita contra la pobresa". Aquest és el lema de la nova campanya solidària de Nadal que el Centre Comercial Espai Gironès durà a terme a partir d’avui i fins al 5 de gener  amb  l’objectiu de recollir diners i destinar-los a Càritas per col·laborar en la seva gran tasca d’ajuda a les persones més necessitades. La campanya també té per objectiu recollir aliments per al Banc dels Aliments.

Es comptarà amb la participació de cinc reconeguts artistes que cada dissabte, del 6 de desembre fins al 3 de gener, pintaran quadres a l’Espai Gironès i els oferiran per fer una subhasta benèfica en favor de Càritas Diocesana de Girona. La campanya té el suport de la reconeguda dibuixant i caricaturista catalana Pilarín Bayès, amb més de 800 llibres publicats, alguns d’ells traduïts a vuit idiomes. Avui han presentat la campanya el gerent del Centre Comercial Espai Gironès, Pau Jordà;  el director de Càritas Diocesana de Girona, Ramon Barnera; i el president de la Fundació Banc dels Aliments de les comarques de Girona, Frederic Gómez Pardo, en un acte a l’Espai Gironès que ha comptat amb la presència de José Luís Pascual i Fernando Adam, dos dels pintors que participen en aquesta iniciativa solidària.

L’artista que farà l’estrena, el 6 de desembre, és Josep Moscardó, que pinta al natural i capta la poètica de les coses quotidianes. El 13 de desembre hi haurà José Luís Pascual (retrat abstracte); el 20 de desembre, Perico Pastor (figura humana); el 27 de desembre, Fernando Adam (arquitectura onírica); i el 3 de gener Pep Montserrat (quadern viatge sobre Girona).

Subhasta benèfica de quadres en favor de Càritas

Hi ha diferents opcions per col·laborar en la campanya. Una d’elles és participar a la subhasta benèfica dels quadres en favor de Càritas entrant al web www.espaigirones.com o al Facebook d’Espai Gironès, on s’indiquen els passos que s’han de seguir.  La subhasta, que tindrà uns preus de sortida d’entre 600 i 2.500 euros depenent de l’obra, es tancarà el 16 de gener.

També es pot aconseguir un pinzell solidari portant un quilo d’aliments al punt d’informació i amb fer una pinzellada a l’obra solidària situada al punt Tu hi pintes Molt o, en el cas de la mainada, participar al taller de pintura que es farà cada dissabte de 17:30h a 20:00h, per a edats de 4 a 10 anys. Una altra forma de col·laborar és fer-se un selfie davant el cartell Tu hi pintes molt! En la lluita contra la pobresa  situat al Punt Solidari, i  publicar-lo al perfil de cadascú a Facebook, Twitter o Instagram, amb el hashtag #TuhipintesEspai. Per cada 5.000 selfies que es rebin, l’Espai Gironès donarà 1.000 euros a Càritas.
 
Recapte de menjar per al Banc dels Aliments

L’Espai Gironès també col·labora durant aquesta campanya de Nadal en la recollida de menjar per donar al Banc dels Aliments. A totes les activitats infantils organitzades a les instal·lacions hi haurà un punt on es podrà deixar els aliments. Del 6 al 24 de desembre es tornarà a portar al centre un Tió de grans dimensions, on la mainada podrà endur-se els seus obsequis i també es recollirà menjar per al Banc dels Aliments. Del 27 de desembre al 5 de gener tornarà el Rei Melcior, que recollirà les cartes de totes les nenes i els nens que s’apropin pel centre comercial. De la mateixa manera que l’any passat, els nens i nenes que ho vulguin li podran portar aliments.

Del 6 al 24 de desembre, la mainada podrà confeccionar postals de Nadal per mitjà de diferents tècniques de pintura i se les podran endur a casa.

La quarta campanya solidària

L’Espai Gironès vol destinar aquesta campanya de Nadal a col·laborar amb les persones més necessitades de la mateixa manera que ja va fer els dos anys anteriors, amb campanyes per recollir menjar per al Banc dels Aliments. També es va portar a terme una campanya solidària de suport a Unicef.
La crisi està perjudicant moltes famílies i cada vegada són més les que han de recórrer al Banc dels Aliments per poder menjar i a entitats com Càritas per demanar ajut. És per això que l’Espai Gironès s’ha volgut solidaritzar un cop més amb les persones més necessitades.

L’Espai Gironès també col·laborarà amb la Marató de TV3. El diumenge 14 de desembre, de 10 del matí a 9 del vespre, s’ubicarà a la planta baixa una àrea on els visitants tindran l’oportunitat  de sotmetre’s a diferents proves mèdiques i podran presenciar una demostració de com funciona un desfibril·lador. També hi  haurà activitats per a la mainada. Els fons obtinguts s’entregaran a la fundació de La Marató. A les 19:00h actuarà la Xaranga DAMM-ER, a benefici de la Marató de TV3.