Un total de 3.139 persones voten a la Delegació del Govern a Girona després del 9-N

Aquest dimarts s'acaba el termini de 15 dies addicionals que tanca el procés participatiu

Un total de 3.139 persones han passat per la Delegació del Govern a Girona després del 9-N. El Govern va obrir un termini de 15 dies perquè els ciutadans que aquell diumenge no havien pogut votar poguessin fer-ho posteriorment.

Un cop finalitzar aquest termini, un total de 3.139 persones s'han acollit a aquesta opció. Els seus vots caldrà afegir-los als resultats definitius. El dia que més gent va anar a votar va ser l'endemà del 9-N. Aquell dilluns van registrar-se 496 vots.

Els ciutadans han esgotat fins a l'últim moment l'opció de pronunciar-se en el procés participatiu i aquest dimarts s'han recollit 118 vots. Les urnes han estat obertes de dilluns a dissabte fins a les cinc de la tarda.

El 9-N van votar un total de 262.113 persones a la demarcació de Girona. A banda d'aquests vots, el Govern va obrir un període de 15 dies per a aquelles persones que aquell dia no van poder anar a votar o no reunien les condicions per fer-ho. Per exemple, aquelles persones a qui al seu DNI hi consta una adreça diferent d'allà on viuen. 

Durant aquests dies, la Delegació del Govern ha estat l'únic punt de la demarcació on s'han pogut recollir les butlletes i els encarregats de fer-ho han estat funcionaris que, de manera voluntària i en els seus dies de festa, han anat a recollir els vots.


Aquest dimarts es tanca el període de 15 dies per a acostar-se a la delegació a votar. Per evitar que ningú pugui votar doble, aquests vots es posen dins un sobre acompanyats d'una fotocòpia del DNI per tal que, un cop s'introdueixin al sistema informàtic, pugui saltar l'alarma si aquella persona ja ha votat anteriorment. 

En total, aquestes dues setmanes han votat 3.139 persones més i els seus resultats caldrà afegir-los a les votacions comptabilitzades el 9-N. De mitjana, han passat 224 persones diàriament per la Delegació del Govern, que ha estat oberta de dilluns a dissabte fins a les cinc de la tarda.
Concretament, les urnes s'han situat a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania.

El dia que més vots es van registrar va ser l'endemà del 9-N, quan 496 persones van passar per l'oficina. L'endemà ja va baixar la xifra, registrant-se 383 vots, i el dimecres van votar 320 persones. Amb el pas dels dies, la xifra de ciutadans que s'han acostat a la seu del Govern ha anat a la baixa però ha estat constant. Per exemple, aquest dimarts -darrer dia per participar del procés- s'han registrat 118 vots.