Dos detinguts per robatoris amb força en habitatges del Pla de l'Estany i la Selva

Els homes, de 35 i 22 anys respectivament, es troben en llibertat amb càrrecs

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Banyoles van detenir el dia 15 de novembre a Porqueres (Pla de l’Estany) un home, de 35 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Figueres (Alt Empordà), com a presumpte autor de sis delictes de robatori amb força a l’interior de domicili.
 
Entre el 30 d’octubre i el 15 de novembre els mossos van tenir coneixement que s’havien comès sis robatoris amb força en domicilis situats a les urbanitzacions de la perifèria de Banyoles.
 
Tots els delictes presentaven idèntiques característiques: es perpetraven durant el matí de dies laborables aprofitant que no hi havia ningú al domicili i en cases aïllades. De l’interior sostreien material electrònic i diners.
 
El darrer cas es va saber la tarda del 15 de novembre. Un avís va alertar els mossos que tres homes acabaven d’entrar en un domicili de Porqueres.
 
Quan els agents van arribar al lloc van trobar la porta corredissa posterior de la casa forçada. Dins van localitzar diversos calaixos regirats en diferents estances i una bossa amb objectes electrònics que els lladres havien abandonat per fugir precipitadament.
 
Davant la sospita que els lladres encara podien estar per la zona, els mossos van realitzar una recerca. En una zona boscosa propera a la urbanització van localitzar un vehicle ocupat per una persona, la descripció de la qual s’ajustava a la d’una de les persones que havia estat vista entrant a la casa. 
 
Els mossos van escorcollar el seu cotxe i van localitzar diverses eines susceptibles de ser emprades per cometre robatoris amb força.
 
Amb els indicis trobats i després de diverses indagacions, els investigadors van concloure que aquesta persona hauria participat en els sis robatoris comesos les darreres setmanes, i d’on hauria sostret objectes valorats en més de 12.000 euros.
 
La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.
 
El detingut va passar el dia 17 d’octubre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
 
Detingutrobant en un domicili de Fogars de la Selva
 
Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners van detenir el dia 12 de novembre a Fogars de la Selva (Selva Interior), un home de 22 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Tordera (Maresme), com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força a l’interior de domicili.
 
A quarts d’onze de la nit del mateix dia els mossos van tenir coneixement de l’activació d’una alarma en un domicili de la població de Fogars de la Selva.
 
En arribar al domicili la patrulla va localitzar una de les finestres amb signes de forçament. Els agents van accedir a la casa saltant la tanca de dos metres d’alçada i van fer un registre per l’interior de l’habitatge.
 
Durant l’escorcoll van localitzar amagat darrera la porta del lavabo al presumpte lladre. Aquest havia trencat els diferents elements d’alarma que hi havia instal·lats al domicili.
 
El detingut, amb antecedents, va passar el mateix dia a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Arenys de Mar, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.