Temporada Alta proposa un tastet concentrat de la creació contemporània més trencadora

Del 20 al 23 de novembre se celebra la Setmana de la Creació Contemporània i la Setmana dels Programadors

Concentrar grans figures de la creació contemporània catalana i internacional per posar-la a l'abast del públic més atrevit i dels programadors locals i estrangers. Aquest és l'objectiu que any rere any motiva l'organització de la Setmana de la Creació Contemporània i la Setmana dels Programadors, dins del Festival Temporada Alta, amb el suport de l'Institut Ramon Llull.

En total seran una dotzena els espectacles que s'estrenaran, del 20 al 23 de novembre, en diversos escenaris gironins, com el Teatre de Salt, El Canal, La Planeta, l'Auditori de La Mercè, l'Església de Sant Domènec, el Teatre Municipal de Girona i el Casino de Girona.

D'aquestes 12 propostes, 7 són espectacles de dansa. Per tercer any consecutiu, i a través del projecte #FF80, es presentaran espectacles de joves ballarins i coreògrafs contemporanis formats majoritàriament a l'estranger. Aquest és un cicle organitzat conjuntament amb El Graner, l'espai de creació de la dansa i les arts del moviment vinculat al Mercat de les Flors, i consisteix en el seguiment i suport a la generació de coreògrafs nascuts al voltant de l'any 80.

Pel que fa als programadors, enguany n'hi ha 70 d'inscrits, 30 dels quals són estrangers que provenen d'una onzena de països. Aquests són representants d'alguns dels festivals i equipaments més destacats, com el Theâtre Odeon de París, el Festival Foreing Affairs de Berlín, el Festival di Napoli, el Teatro Stabile del Veneto (Venècia) o la Scène Nationale La Filature de Milhouse, a França.