El Consell Comarcal de la Selva commemorarà el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere

Els actes es faran a la sala d’actes de l'ens el proper dia 25 de novembre

El Consell Comarcal de la Selva commemorarà el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere el proper dia 25 de novembre en una jornada que inaugurarà el mateix president de l’ens selvatà, Salvador Balliu. Aquest acte té com a objectiu mostrar el compromís i la implicació de tots els agents socials, i els ciutadanes, a través d’un treball conjunt per avançar cap a escenaris que propiciïn una Catalunya lliure de violència envers les dones.

A la ja jornada inaugural hi assistiran a més del president de l’ens selvatà i president del Consorci, Salvador Balliu, amb el cap del Departament de Serveis a la Ciutadania, Joan Busquets, i el director del Consorci de Benestar Social, Blai Vinaixa. Tot seguit, s’iniciarà la primera sessió amb una ponència que porta per títol “Violència masculina- Estranys amors”, que anirà a càrrec d’Antoni Vives, psicòleg de la Unitat de Psicoteràpia Familiar i de Gènere de l’Hospital de Santa Caterina ( IAS).

La sessió continuarà amb una segona ponència: “ Els SIAD municipals a la comarca de la Selva l’experiència de Caldes de Malavella i Maçanet de la Selva.” En el transcurs d’aquesta ponència s’exposarà el cas concret de Caldes, amb la participació de la regidora Gemma Alsina: la treballadora social, Neus Seseña, i l’educador social, Jordi Maya. Seguidament, es donarà a conèixer l’experiència de Maçanet amb la participació, també, de la regidora de Benestar Social, Carme Fernández; l’educadora social, Laura Valls i també les treballadores socials, Noèlia Pons i Nòelia Lòpez.

Els darrers actes del matí seran la Taula de testimonis de violència de gènere, moderada per Ester Mas, psicòloga del Servei d’Informació i Atenció a les Dones, i la lectura del manifest.

Els actes continuaran a la tarda, a partir de les cinc, amb un taller pràctic d’automaquillatge, a càrrec d’Íngrid Sánchez, maquilladora professional. El darrer acte que s’hi ha programat és la presentació del llibre Diario de una mujer maltratada de Sònia Fuentes, mestra.

La jornada se celebrarà a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Selva.