Un helicòpter d'Endesa treballa per renovar una línia a la Zona Volcànica de la Garrotxa

Així es minimitza l'impacte ambiental

Endesa ha utilitzat un helicòpter per renovar un tram d'una línia elèctrica que travessa el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. La companyia ha fet servir l'helicòpter en comptes de vehicles tot terreny donada la complicada orografia del terreny i per minimitzar també l'impacte ambiental d'uns treballs -valorats en 15.000 euros- que pretenen millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament a les poblacions de les Preses, Olot i Santa Pau.

La tasca dels tècnics han consistit en la substitució de suports de fusta que estaven malmesos per l'acció dels ocells, que en picotejar les estructures les danyen. Al seu lloc, se n'han col·locat de metàl·lics.

Així, l'helicòpter va transportar els nous suports de fusta fins a l'indret on hi havia els vells i, des de terra, amb cada pal sospès des de l'aparell, els operaris el van substituir. A més, s'ha aprofitat la substitució dels suports per canviar-hi els antics aïlladors de vidre per uns nous de polimèrics. Segons Endesa, aquests nous elements estan fabricats a partir d'un compost a base de fibra de vidre i silicona i aporten significatius avantatges respecte dels anteriors.


En concret, tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps. Així mateix, són més forts davant d'actes vandàlics i trets dels caçadors.