Solidaritat Catalana denuncia un ús partidista de TV3 per part de CiU

SI explica que els han censurat una informació sobre un suposat cas de corrupció a Begur

El coordinador de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a la comarques gironines, David Olmedo i Hubach, ha presentat dos escrits al registre de la Generalitat, un al Síndic de Greuges de Catalunya i l'altre al CAC (Consell de l'Audiovisual de Catalunya), en nom del partit pel que entenen és una censura per part de TV3.

Els escrits denuncien un suposat ús partidista de la televisió catalana a Girona per part de CiU davant la "negativa reiterada" de la delegació territorial de TV3 a comarques gironines d'informar sobre un presumpte cas de corrupció a Begur.

Solidaritat creu que aquesta informació "és d'interès general de la ciutadania", i veu en l'actitud de TV3 un "proteccionisme cap a aquells que controlen els llocs de poder de la televisió pública".

El coordinador regional de SI, David Olmedo, ha manifestat que "és lamentable que una televisió pública defensi els interessos de les elits de poder en comptes d'informar objectivament a la ciutadania, i que la ciutadania decideixi per ella mateixa". Així mateix, Olmedo ha fet la següent reflexió: "Quin interès o influència té TV3 en què notícies així no vegin la llum? Tenim una televisió al servei del ciutadà o bé al servei dels poderosos? En la resposta a aquestes preguntes estimarem el nostre nivell de democràcia", ha reblat.

Segons es desprèn de l'escrit informatiu al Síndic i al CAC que ha presentat SI, es podrien haver vulnerat els drets dels ciutadans a la lliure informació i expressió, a més a més d'haver fet un mal ús -o abús- del sistema públic. Tot i que Solidaritat ha convocat fins a quatre vegades a la cadena perquè informin sobre l'afer del consistori de Begur, "sempre ha rebut respostes negatives i alhora contradictòries; és rellevant observar que la primera resposta que TV3 va donar per no anar a la primera convocatòria de premsa, quan s'elevava escrit informatiu a la Fiscalia el març de 2014, va ser que no actuarien fins el Fiscal no obrís diligències del cas, i a l'estiu de 2014, un cop el Fiscal havia obert diligències oficialment, van canviar el tipus de respostes per no fer cap notícia sobre el tema", ha puntualitzat Ollmedo.