CCOO denuncia Roser Construccions Metàl·liques de Cassà per pagar tard les nòmines

És la tercera vegada en un any que el sindicat alerta dels endarreriments

CCOO ha presentat una nova denúncia davant la Inspecció de Treball contra l'empresa Roser Construccions Metàl·liques de Cassà de la Selva (Gironès) per endarreriments en el pagament de les nòmines. El sindicat alerta que és la tercera denúncia en un any i que, sistemàticament, els treballadors reben el sou fins a quinze dies tard o se'ls ingressa només una part.

A més, des de la setmana passada els treballadors han de fer dues hores més diàries i l'empresa, inicialment, no volia pagar-les sinó compensar-les amb descans. Finalment, però, ha accedit a pagar-les com a hores extres. No obstant això, la plantilla -formada 78 treballadors- es reunirà en assemblea aquesta setmana i amenaça amb una vaga.

Roser Construccions Metàl·liques es dedica a la fabricació d'estructures i maquinària per a indústries càrnies i dóna feina a uns 80 treballadors. En només un any, el sindicat CCOO -amb majoria dins el comitè- ha presentat tres denúncies davant la Inspecció de Treball pels retards en el pagament de les nòmines.

Segons ha explicat el secretari general del Sindicat d'Indústria de CCOO de Girona, Josep Serra, l'empresa està al dia de pagaments però sistemàticament ingressa el sou als treballadors amb endarreriments que poden arribar als 15 dies. De vegades, segons relata Serra, només els ingressa una part i els completa el sou al llarg del mes. Aquesta mateixa situació s'ha produït aquest passat mes, quan els treballadors tot just han cobrat només part del sou d'octubre (750 euros) aquest cap de setmana.

Segons avança el sindicat, la Inspecció de Treball ja ha aixecat una acta d'infracció contra l'empresa arran de la primera denúncia, presentada el mes d'octubre del 2013.

El malestar entre els treballadors ha anat a més des de que la setmana passada la direcció els va comunicar que havien de fer dues hores més cada dia -és a dir, passar de jornades de vuit a deu hores- i que aquestes hores no se'ls pagarien sinó que es compensarien amb descans en els propers mesos. Finalment, però, l'empresa s'ha compromès a pagar-les com a hores extres.

Davant d'aquest canvi, el comitè ha convocat per a aquesta setmana una assemblea per plantejar-se mobilitzacions, entre les quals no es descarta una vaga.