CiU demanarà al Govern la rehabilitació del Passeig Marítim de l'Estartit

El grup català vol que les obres de rehabilitació es comencin de manera imminent

El grup parlamentari de CiU defensarà demà dimarts, a la Comissió d'Agricultura, una Proposició no de Llei en la qual es demana al Govern l'execució del projecte de rehabilitació del Passeig Marítim del Molinet a l'Estartit (Girona). El Grup Català reclamarà que el Govern es comprometi a començar les obres de manera imminent sense més tardança per acabar-les en un període màxim de deu mesos, tal com queda contemplat en el projecte per a la rehabilitació d'aquest passeig marítim.

Aquesta és una iniciativa del diputat per Girona, Jordi Xuclà, que defensarà el diputat Carles Pàramo, que recordarà que fa ja tretze anys que aquest passeig marítim es va tancar al públic de vianants i vehicles per estar sota perill de despreniments. A més, el passeig també s'ha vist afectat per un fort temporal el 2008 que va provocar un ensorrament parcial del mur de contenció.

En la passada legislatura l'antic Ministeri de Medi Ambient ja va elaborar un projecte per a la rehabilitació del passeig del Molinet l'any 2010 amb un pressupost de 2,7 milions d'euros condicionant la seva execució a l'estabilització en el tram del Cap de la Barra que correspon a la part del passeig que està tancada a l'ús públic.

El mes de desembre de l'any passat van començar les obres de consolidació o estabilització. Unes obres que han estat finançades per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí - L'Estartit i amb fons FEDER. És per aquest motiu que CiU demana ara que el Ministeri compleixi el seu compromís iniciant les obres al seu càrrec que permetin obrir l'accés de vianants al passeig.