Quatre detinguts per robar perfums valorats en més de 2.400 euros a la Jonquera

Els Mossos d'Esquadra i vigilants de seguretat els van atrapar dues vegades en un mateix dia

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre joves d'entre 22 i 35 anys que es dedicaven a robar perfums a botigues de la Jonquera (Alt Empordà). Els agents els van atrapar dues vegades en un mateix dia. Primer, perquè els vigilants de seguretat d'una perfumeria van descobrir una de les lladres intentant marxar del local amb diversos perfums robats dins una bossa de mà (que casualment, també havia sostret de la botiga).

I després, perquè arran d'un segon robatori, els mossos van poder atrapar tot el grup a dins d'un cotxe. En total, el valor dels perfums que havien robat ascendeix a 2.400 euros. Per evitar que els atrapessin, els lladres feien saltar les alarmes de les caixes. Tant els dos robatoris com les detencions van tenir lloc el diumenge 9 de novembre. A quarts de tres de la tarda, una patrulla va anar fins a una perfumeria de la Jonquera, perquè el vigilant de seguretat havia descobert una lladre i la tenia retinguda.

La dona, de nacionalitat romanesa, havia robat una bossa de mà de la perfumeria i s'havia dedicat a omplir-la de perfums. En total, els que hi duia a dins estaven valorats en 627,59 euros. La seva intenció era marxar de la botiga amb tot aquell botí, però el personal de seguretat la va descobrir abans que pogués fer-se fonedissa.

Quan la patrulla va arribar a lloc, van veure que la dona no portava cap mena de documentació al damunt. Per això, la van traslladar a comissaria per identificar-la. Com que els encarregats del local no van interposar denúncia (havien recuperat tots els perfums) els Mossos d'Esquadra van deixar marxar la dona després d'identificar-la.

Poca estona més tard, però, la van tornar a detenir. A tres quarts de quatre de la tarda, els agents van rebre l'alerta d'un altre robatori. Aquest cop, qui havia rebut era una altra perfumeria, situada a la mateixa zona d'aquella on els vigilants havien frustrat el robatori. I casualment, aquí també hi havia involucrada la mateixa dona.

Els agents van començar a fer recerca i van localitzar la sospitosa poc després. La dona anava dins un cotxe en companyia de tres joves més (una noia i dos nois). Els Mossos d'Esquadra els van identificar a tots i, quan van escorcollar el vehicle, a dins hi van descobrir dues bosses amb perfums valorats en 1.831,23 euros.

A més, al cotxe també hi van trobar eines de les que es fan servir per trencar les alarmes de les caixes de perfums. Per tot plegat, els mossos van detenir el grup per un delicte de furt. Els quatre joves, tots de nacionalitat romanesa, tenen entre 22 i 35 anys i viuen entre Lloret de Mar (Selva) i Blanes (Selva). Després de passar a disposició als jutjats de Figueres, han quedat en llibertat amb càrrecs.