Els treballadors d'A.J. Ruz de Sils continuaran amb la vaga indefinida

L'empresa encara no ha readmés el company acomiadat ni signat el conveni

Els treballadors de l'empresa de residus A.J. Ruz de Sils porten 31 dies en vaga i no pensen defallir. La plantilla ja ha avançat que continuaran la vaga indefinida fins que la direcció readmeti el company acomiadat i creï un conveni col·lectiu. Aquest dilluns al matí els representants dels treballadors es reuniran amb membres del Departament d'Empresa i, a la tarda, es trobaran amb la direcció de la companyia en una nova mediació.

El representant de CCOO, Pau Gálvez, assegura que els treballadors estan "molt tranquils" tot i els continus avisos de possibles sancions que reben per part de l'empresa. "Estem oberts a dialogar però la direcció també ha de voler-ho", ha explicat. Gálvez ha explicat que els treballadors esperen que la reunió d'aquest dilluns serveixi per acostar posicions i desencallar el conflicte obert.

No obstant això, tenen clar que si la direcció no fa un pas endavant, continuaran la vaga indefinida fins que se'ls escolti. Les seves reivindicacions són clares: volen que es readmeti el company acomiadat i es signi un conveni col·lectiu que permeti mantenir unes "condicions dignes" de treball. "La perspectiva és molt clara. Si cal, menjarem els torrons i el raïm al solar on ens trobem acampats davant de l'empresa", ha comentat Gálvez.

El responsable dels serveis privats i representant de CCOO ha explicat que espera que no s'hagi d'arribar fins aquest extrem i que la intervenció de l'administració pugui desencallar la situació actual. "Ningú té ganes de passar les nits fredes d'hivern en un descampat però necessitem que l'altre part també vulgui dialogar i si això no es dóna, la vaga continuarà", ha assegurat.

El passat divendres, la plantilla de l'empresa de Sils va protagonitzar una acció de protesta a la seu de la Generalitat a Girona per demanar a l'administració que s'impliqués en el conflicte. En concret, dos treballadors es van encadenar a una de les columnes de l'edifici per visualitzar així la seva lluita.

Aquest dilluns al matí, membres dels sindicats i dels treballadors es reuniran amb representants del Departament d'Empresa per mostrar que el conflicte existent va "més enllà del tema laboral". Posteriorment, a la tarda, es farà una nova mediació amb la direcció.

"Els ànims entre els treballadors estan molt tranquils, esperem que l'empresa hagi entès que cal negociar i moure fitxa", ha explicat Gálvez. Segons el representant sindical, fins ara tots els treballadors que secunden la vaga han rebut avisos de possibles sancions per incompliment dels serveis mínims. "Gairebé cada dos dies algun membre de la plantilla rep un nou avís, alguns d'ells són estrafolaris", ha afegit Gálvez.