Pelegrí destaca la vessant pedagògica de la Fira Orígens d'Olot

El conseller ha assistit aquest matí a la inauguració

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director dels Serveis Territorials del Departament a Girona, Vicenç Estanyol, ha visitat, aquesta tarda, la III edició de la Fira Orígens, que se celebra al Pavelló Firal d’Olot.
 
Josep Maria Pelegrí ha reiterat l’aposta del sector agroalimentari català i del Departament per l’alimentació de qualitat i proximitat, i en aquesta línia “la importància de desenvolupar el mercat de proximitat, i de difondre, explicar i promocionar el que tenim i el què fem, que és molt, fer-ne pedagogia”.
 
Aquesta Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat és un esdeveniment enogastronòmic on els productors i els productes de qualitat són els principals protagonistes, i enguany arriba a la tercera edició després de dues amb un gran èxit de públic i de participació de productors.
 
Així, en l’edició de 2013 aquest certamen va congregar més de 90 productors, va vendre 30.000 tiquets de tast, i va acollir 20 sessions de cuina en dos dies i 8 tallers per als més petits. A més, també val a dir que el 86% dels visitants va anar expressament fins a Olot, un 55% va visitar la fira per a conèixer, degustar i comprar productes, un 96% va respondre que tornaria, i un 94% creu en l’encert d’un esdeveniment d’aquest tipus.

El programa d’activitats d’aquesta primera jornada ha comptat amb sessions de cuina en directe de Joan Roca (El Celler de Can Roca), Víctor Trochi (Les Magnòlies), Raül Quadras, Rafel Faixedas i Carles Xuriguera (Mams), David Colom (L’Hostalet) i Joan Massegur (Hostal dels Ossos) o Fina Puigdevall i Pere Planagumà (Les Cols). Per l’Aula de Tast hi ha hagut degustacions amb Xocolatas Aynouse, Girona Excel·lent, Cerveses Poch’s, formatges Mas Marcè, pans de la Garrotxa i olis de la Cooperativa la Granadella, i tallers entorn la fruita, el pa, la xocolata i les amanides, per als més petits que també es repetiran demà.

Demà diumenge passaran per l’Aula de Cuina Marc Gascons (Els Tinars), Javier Cabrera (Els Brancs), Iolanda Bustos (La Calèndula) i Jordi Juncà (Ca l’Enric).

Aquest dissabte també s’han entregat els premis a Millor Estand i Millor Producte Orígens 2014. Un jurat format per experts de diferents àmbits ha atorgat el premi al Millor Estand a Natrus i el premi al Millor Producte Orígens 2014 ha estat per a Torclum Experiences. D’altra banda, demà diumenge, se celebrarà el primer Concurs Allioli Orígens 2014.

La Fira Orígens és un esdeveniment enogastronòmic on els productors i els productes agroalimentaris de qualitat són els principals protagonistes. En aquesta tercera edició es compta amb una seixantena d’expositors que ofereixen tastos dels seus productes. El preu de l’entrada és de 5€ i inclou 5 tiquets de tast. A més de tastar el visitant també podrà comprar directament al productor.