ICV de Girona qualifica de 'xantatge' la venda dels terrenys del parador del Güell

El nou carril bici consideren que caldria pagar-lo amb els pressupostos de 2015

El grup municipal d'ICV a Girona va votar en contra del canvi de normativa urbanística i posterior venda de terrenys al parador del Güell per instal·lar-hi un gran supermercat i un McDonald's. L'equip de govern es justifica dient que els beneficis serviran per sufragar un nou carril bici i és per això que els ecosocialistes argumenten que "no podem acceptar aquest xantatge, ni la venda de patrimoni, ni l'ús comercial són adequats a la zona, el carril bici s'hauria de pagar dels pressupostos de 2015" afirma Núria Terés, regidora d'ICV.

"Condicionar l'ampliació del carril bici a una mala decisió urbanística i comercial a per veure si en aquest xantatge troba més recolzament" així ha definit Núria Terés la decisió del govern d'aprovar el passat ple un punt conjunt que inclou la venda d'un proindivís a parador del Güell per construir-hi una gran superfície comercial i, amb els diners de la venda, fer un nou carril bici.

"És una mala decisió urbanística perquè no creiem que, en aquest moment, l'ajuntament hagi de perdre patrimoni en una zona tan sensible com aquesta" afirma Terés, que afegeix "és una mala decisió comercial perquè l'ús al que es destina tindrà impactes negatius sobre la xarxa existent". Sobre el carril bici els ecosocialistes opinen que "s'ha de fer, és una bona proposta, però és un projecte que s'ha d'assumir en els pressupostos de 2015, el precedent de venda de patrimoni amb objectius finalistes serà un mal precedent en el futur". Finalment Terés remarca que "no podem passar pel xantatge del grup de CIU, no estem en contra del carril bici, del que estem en contra és de vendre'ns el patrimoni, afavorir les grans superfícies comercials i, a més, voler fer-nos combregar amb rodes de molí".

Precisament ahir, la CUP també es va mostrar en contra de la venda d'aquests terrenys.