Marta Felip obre l'elaboració seu programa electoral a la ciutadania de Figueres

La convergent pretèn que els figuerencs responguin a les necessitats de la ciutat

L'actual alcaldessa de Figueres (Alt Empordà) i candidata a la reelecció, Marta Felip (CiU), iniciarà demà dissabte la precampanya de les municipals de l'any vinent posant en marxa la campanya 'La Marta vol parlar amb tu', que té per objectiu "escoltar la ciutadania" per conformar un programa electoral a la mida de les seves necessitats.

Per aconseguir-ho, demà mateix entraran en servei el blog, el twitter i el facebook creats per a l'ocasió on la candidata de CIU a Figueres vol interaccionar amb la ciutadania per escoltar les seves propostes i demandes. Felip ha assegurat que cada cop més, els polítics "fan política a través de les xarxes socials" perquè és la millor manera de fer arribar el seu missatge a "un electorat acostumat a opinar políticament a través d'aquestes xarxes".

Per arribar als electors no familiaritzats amb les noves tecnologies, la campanya també preveu distribuir unes enquestes per correu a totes les cases perquè els ciutadans puguin dir la seva. Així, la ciutat es dividirà en 10 àrees on tothom qui ho vulgui podrà dipositar les enquestes amb les seves propostes en unes bústies col·locades en diversos punts dels barris.

Pels qui prefereixin comentar personalment les seves demandes amb la candidata, cada dissabte la pròpia Marta Felip s'acostarà als barris per escoltar en primera persona les demandes, propostes o "queixes constructives" dels figuerencs. Demà mateix, l'alcaldessa visitarà el barri del Culebret, Sant Joan i Vivendes del Parc, per dialogar amb els veïns.

Felip ha explicat que aquesta precampanya, que s'allargarà fins a finals del mes de gener, ha de servir perquè els figuerencs coneguin a la Marta Felip "candidata" després de conèixer-la com a alcaldessa en de substituir a mig mandat l'actual conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

Marta Felip no ha volgut avançar els membres de la llista de CIU que l'acompanyaran perquè "encara és d'hora", però sí que ha avançat que els eixos bàsics del seu programa seran la reactivació econòmica, d'una banda, i la seguretat ciutadana, la convivència cívica i la cohesió social, de l'altre. En aquest sentit, Felip ha assenyalat que "no podem perdre ni un any més" per aconseguir cohesionar una societat, com la figuerenca, formada per gent de procedència molt diferent. "Cal intensificar els projectes perquè la Figueres d'aquí 15 anys no tingui res a veure amb la dels anys 90", ha reblat.