L'Ajuntament de la Bisbal emet un ban per posar fi a les imprudències dels ciclistes

Des del consistor expliquen que les queixes dels ciutadans s'han incrementat

L’Àrea de Via Pública i Mobilitat de l’Ajuntament de la Bisbal d'Empordà (Baix Empordà) ha iniciat una campanya adreçada als usuaris de bicicletes amb l’objectiu d’aconseguir una correcta circulació amb aquests vehicles de la ciutat. Aquests dies s’ha passat un ban informatiu a tots els domicilis del municipi i ara la policia local inicia una campanya informativa que es perllongarà tot el mes de novembre. A partir de llavors, es començarà a sancionar les conduccions imprudents.

Segons explica el regidor de Via Pública i Mobilitat, Xavier Dilmé, “les queixes dels ciutadans per la circulació imprudent o per llocs no permesos de ciclistes han anat augmentant darrerament i no volem haver de lamentar cap desgràcia personal per començar a actuar. Volem que la gent faci servir més la bicicleta, però que ho faci bé”.

Dilmé destaca que “insistirem com sempre amb la informació prèvia però aquest tipus de conduccions per voreres a grans velocitats o per espais destinats només a vianants provoquen situacions de risc i ja han provocat alguna caiguda de persones grans que hem d’aturar en sec. Tenim -afegeix- unes normatives generals i unes ordenances municipals que s’han de complir, apel·lem al civisme dels ciutadans, tot i que també actuarem denunciant si determinades actituds es mantenen malgrat els avisos i la pedagogia prèvia”.

En els propers dies es procedirà a augmentar els aparcaments metàl·lics per a bicicletes als voltants de les zones de vianants i es millorarà la senyalització d’alguns espais destinats a la circulació de bicicletes. També s’instal·laran rètols alertant de la prohibició d’anar en bicicleta en espais especialment sensibles, com les Voltes.