Se suspèn definitivament el dispositiu de recerca del pescador desaparegut a Tossa de Mar

En tres dies no s'ha trobat cap indici de l'home ni de la seva embarcació

Després de tres dies d'intensa recerca sense resultats, els equips d'emergències han suspès definitivament aquest dijous al vespre el dispositiu muntat per trobar el pescador de 71 anys desaparegut la matinada del passat dimarts a Tossa de Mar. El cap de la Regió d'Emergències de Girona, Enric Cano, ha assegurat que s'ha fet tot el possible per trobar el desaparegut, però que, tot i els recursos esmerçats, en tres dies no s'ha trobat cap indici de l'home ni de la seva embarcació de tres metres. "Estem desconcertats perquè en tot aquest temps no hem localitzat ni tant sols un estri de pesca dels que utilitzava aquest senyor", ha apuntat Cano.

Tot i que el dispositiu de recerca s'ha suspès definitivament, Cano ha afegit que tant Salvament Marítim, en les seves rutes d'inspecció marítima ordinàries, com els Bombers de la Generalitat intentaran seguir pentinant la zona els propers dies. "Si els submarinistes dels bombers han de fer pràctiques d'immersió intentarem que les facin a la zona de Tossa de Mar" per seguir buscant el desaparegut, tot i que fins avui no s'ha trobat cap indici que pugui orientar cap a on buscar.

Durant els tres dies que ha durat el dispositiu, els equips d'emergències han pentinat una àmplia zona del litoral compresa entre l'Estartit i l'Escala. Una inspecció que durant les dues primeres jornades es va fer amb un avió provist d'infrarojos provinent de València i amb el suport de dos helicòpters permanentment a l'aire, un de Salvament Marítim i un altre dels Mossos d'Esquadra o dels Bombers de la Generalitat.

Segons Cano, el que més ha "desconcertat" els equips de rescat és que en tres dies no s'ha trobat cap indici ni del pescador desaparegut ni de la seva barca de tres metres o dels aparells de pesca que utilitzava. En aquest sentit, Cano explica que normalment, quan una barca s'enfonsa, deixa rastres de gasoil o queden flotant a la deriva objectes que poden aportar indicis del lloc on es va enfonsar, però que en aquest cas no ha estat així.

Com la inspecció de la franja litoral de 30 quilòmetres entre l'Estartit i l'Escala, tampoc va oferir resultats la inspecció de la zona costera més propera al punt on es va veure per darrera vegada el pescador, a la platja d'Es Codolar. Ahir dimecres, quatre bussejadors van rastrejar minuciosament aquesta zona sense cap resultat.

Cano ha explicat que ara tot queda en mans de l'atzar, és a dir, que algun pescador o bussejador esportiu trobi algun indici del desaparegut o de la seva embarcació.
En els tres dies que ha durat el dispositiu, hi han treballat de manera conjunta i coordinada els Mossos d'Esquadra, els Bombers de la Generalitat, Guàrdia Civil, Polcia Local, Creu Roja i Voluntaris.