'King Size' presenta al Temporada Alta un vodevil amb la música com a principal personatge

L'espectacle es podrà veure per primer cop a Espanya aquest divendres

L'alemany Cristoph Marthaler dirigeix el vodevil 'King Size' que es podrà veure en el marc del Temporada Alta aquest divendres i aquest dissabte a El Canal. Un espectacle que succeeix en una habitació en el qual un llit és el centre escènic i amb la música com a principal personatge.

Així ho ha explicat aquest dijous l'actriu Tora Augestad, qui ha recalcat que els personatges "intenten comunicar-se a l'obra, trobar-se i enamorar-se i només ho poden fer a través de la música i quan aquesta es para també ho fa la comunicació". Aquesta serà la cinquena vegada que el director Christoph Marthaler porta una de les seves obres al Temporada Alta.

L'actriu Tora Augestad ha explicat que és una obra basada en una parella que es troben en una habitació que podria ser d'hotel o de casa seva i amb l'aparició d'una dona més gran que apareix a escena. "Potser no s'entén ben bé què hi fan i qui són aquestes persones i tot està envoltat d'una atmosfera secreta, però a nivell musical és una espècie de repàs o de camí al llarg de la història de la música". Augestad ha apuntat que "Marthaler fa un comentari sobre la història de la música pop". Robert Schumann, Satie o Mahler són alguns dels compositors que podrem sentir en aquest espectacle, però també Sondheim o The Kinks. També ha destacat que el muntatge conté "l'essència del director i del seu teatre amb un toc de melancolia".


Augestad també ha ressaltat que el que fa que Marthaler és especial perquè "obliga i empeny el públic a formar part integrant de la seva obra i de la història creativa que es desenvolupa a l'escena". Augestad ha dit que normalment el teatre vol respondre a preguntes sobre qui són els personatges, què estan fent i de què va l'obra. "Però Marthaler mai respon a aquestes preguntes, ell obliga al públic a construir la seva pròpia història, alguns la poden trobar trista, divertida, altres pensaran que és com un somni i cadascú s'ho inventa, però Marthaler no dóna cap resposta concreta". "Ell vol despertar les associacions en el seu públic i té una forma de construir la música per donar-li un altre sentit", ha afegit.
El cantant Michael Von Der Heide porta 20 anys treballant amb Marthaler i ha manifestat que durant aquest temps ha anat canviant la manera de treballar del director perquè abans no hi havia cançons pop i ara sí. De fet, Von Der Heide és un cantant que va representar a Suècia a Eurovisió.

"Un dels autors que ha generat més divisió en el públic"

Per la seva part, Narcís Puig, assistent de la programació internacional del Temporada Alta, ha ressaltat que és la cinquena vegada que Marthaler porta una de les seves obres al Temporada Alta. "És un dels directors que ens ha provocat més polèmiques i divisió pel públic i farem el que es pugui perquè sigui un dels noms que es repeteixen al festival".