La CUP de Girona s'oposa a la venda d'un terreny per ubicar-hi una nova superfície comercial

Consideren que posarà en perill el comerç local de barri

En el transcurs del ple municipal de dilluns a l’Ajuntament de Girona es va aprovar un nou tràmit per possibilitar el desenvolupament del sector del Parador del Güell, tocant a les hortes de Santa Eugènia. En aquest cas el plenari va aprovar la venda d’un terreny que l’empresa de supermercats ALDI té previst convertir en una zona comercial. A més d’aquesta superfície és previst que a l’àrea també s’intal·li un McDonald’s. Per tot això la CUP va criticar la venda de patrimoni públic, i va alertar que el projecte que s’hi preveu desenvolupar pot perjudicar seriosament el comerç local del barri.

En la sessió també es va una moció de rebuig al TTIP (Acord Translatlàntic de Comerç i Inversió entre els Estats Units i la Unió Europea), que no va prosperar per culpa dels vots contraris de CiU i PP, i les abstencions del PSC. En el debat, el regidor de la CUP Jordi Navarro va proposar que l’Ajuntament organitzi una jornada informativa i de debat sobre el TTIP per tal que la ciutadania gironina n’estigui al corrent. Al ple es van debatre dues mocions més, sobre la pobresa energètica i la lluita contra la desigualtat, que van ser aprovades.

Durant el plenari també es va debatre una moció urgent, presentada amb l’aval de tots els grups i regidors excepte els dos del PP, en què es reconeixia l’èxit del 9-N i es felicitava als voluntaris i als més de 30.000 gironins i gironines que van participar-hi. El text també incloïa un punt de rebuig a l’atac feixista que es va donar durant el 9-N al punt de votació instal·lat a l’Escola d’Hostaleria. Cal recordar que l’Ajuntament de Girona ja va anunciar el mateix diumenge que denunciaria les persones que van protagonitzar els incidents.

A més, en la sessió es van aprovar altres punts com la modificació definitiva del contracte de recollida de residus i neteja viària, a la qual la CUP va tornar a votar en contra perquè no està d’acord que sigui l’Ajuntament qui hagi d’assumir l’equiparació salarial del personal de Girona+Neta. La CUP també va votar en contra de la modificació inicial del reglament del Consell Econòmic i Social, perquè segons la formació disminueix la representació sindical i està orientada als interessos empresarials. En canvi va votar a favor de la modificació del reglament del Consell Municipal d’Educació, i tot i que va demanar que se li doni caràcter decisori i no només consultiu.

Finalment en el ple es va aprovar la tramitació dels projectes urbanístics de la frontissa de Santa Eugènia i el passeig de la Devesa, a la qual la CUP va votar a favor, i també va tirar endavant la supressió i modificació d’alguns organismes públics imposada per la LRSAL del PP, que no va comptar amb l’aval de la CUP perquè considera que vulnera l’autonomia municipal. En l’apartat de precs i preguntes la CUP va fer preguntes sobre el Vol Gastronòmic, les traves a petits comerciants del Barri Vell, sobre la recollida selectiva al Barri Vell i l’increment del cànon de l’abocador de Solius, i sobre l’estat de l’operació Santos Torroella, entre d’altres.