El sector empresarial empordanès estudiarà l'impacte socioeconòmic del PRUG

Preveuen presentar més d'un miler d'al·legacions contra el pla rector d'ús i gestió de l'àmbit marí del Parc Natural del Cap de Creus

Els empresaris empordanesos han acordat encarregar un estudi per conèixer l'impacte econòmic que tindrà la implantació del pla rector d'ús i gestió de l'àmbit marí del Parc Natural del Cap de Creus (PRUG) impulsat pel Govern. Sostenen que és "insostenible" per l'economia del territori i que s'ha fet d'esquenes al sector i volen demostrar amb dades els "perjudicis" que diuen que comportarà.

En una reunió celebrada ahir al vespre a Roses, es va acordar presentar el màxim d'al·legacions contra el pla abans del 25 de novembre. Calculen que poden arribar a ser un miler i s'ha decidit que l'Estació Nàutica Roses-Cap de Creus ho coordini. També han demanat una reunió amb el conseller Josep Maria Pelegrí. En la reunió que es va celebrar ahir hi van assistir una quarantena de persones en representació d'unes 400 empreses empordaneses.

Els empresaris van acordar que l'Estació Nàutica Roses-Cap de Creus encarregui un estudi per conèixer l'impacte socieconòmic que podria tenir la implantació del pla rector d'ús i gestió de l'àmbit marí del Parc Natural del Cap de Creus (PRUG) que ha impulsat la Generalitat. L'objectiu és poder demostrar amb xifres els "perjudicis" i la insostenibilitat del pla per a l'economia del territori.

Segons el president de l'Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, Miquel Gotanegra, "som molt conscients que el parc natural és el nostre gran actiu però la gent ha de poder treballar i guanyar-se la vida". Els empresaris defensen que cal trobar un equilibri entre la preservació del part i l'activitat econòmica i que el PRUG s'ha fet d'"esquenes" al sector. Asseguren que la seva activitat és "incompetible" amb les limitacions que es volen implantar.

Els empresaris demanaran també la col.laboració dels ajuntaments de Roses, Cadaqués i Port de la Selva per finançar l'estudi.

Un miler d'al·legacions

Durant la reunió es va acordar presentar el màxim d'al·legacions possibles, ja sigui a títol personal, empresarial, entitats o ajuntaments. Calculen que des del sector empresarial poden arribar al miler abans del 25 de novembre que és quan finalitza el termini. L'Estació Nàutica Roses-Cap de Creus serà l'encarregada de coordinar la presentació amb un document que s'adaptarà a l'escrit que vulgui presentar cada empresa.

Per altar banda, també es demarà al Consell Comarcal de l'Alt Empordà que doni suport a les al·legacions que es presentaran i que aprovi una moció en contra del PRUG. L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, es va comprometre a fer de mitjancera per fer arribar aquesta petició.

En la trobada també es va reiterar la necessitat que es convoqui el consell de cooperació ja que l'última trobada es va fer al 2001. Consideren que aquest organisme hauria de participar juntament amb la Junta Rectora del Parc en la redacció del PRUG. Aquesta és la segona reunió que els empresaris fan en relacio al PRUG. Lamenten que a dia d'avui el conseller d'Agricultura, Pesca, Alimentacio i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, encara no els hagi contestat la seva petició de reunió per debatre el PRUG que van fer al seu departament el 27 d'octubre passat.