Tot a punt per a la tercera edició de la Fira Orígens d’Olot

L'esdeveniment combinarà l’espai firal amb sessions de cuina en directe, tastos i activitats dirigides als més petits

La tercera edició de Fira Orígens, on els productors i els productes agroalimentaris de qualitat són els principals protagonistes, obrirà les portes el dissabte dia 15 al Recinte Firal d’Olot.

A més de l’espai firal, Orígens compta amb sessions de cuina en directe de reconeguts professionals. El dissabte es podrà veure Joan Roca (El Celler de Can Roca), Víctor Trochi (Les Magnòlies), Raül Quadras, Rafel Faixedas i Carles Xuriguera (Mams), David Colom (L’Hostalet) i Joan Massegur (Hostal dels Ossos) o Fina Puigdevall i Pere Planagumà (Les Cols). El diumenge passaran per l’Aula de Cuina Marc Gascons (Els Tinars), Javier Cabrera (Els Brancs), Iolanda Bustos (La Calèndula), Isma Prados i Jordi Juncà (Ca l’Enric).
 
L’Aula de tast acollirà sessions guiades amb degustacions que oferiran productors presents a la fira i els més petits també podran gaudir durant tot el cap de setmana d’un programa d’activitats fet a mida amb tallers entorn el pa, les amanides, la fruita i la xocolata a càrrec l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa. Podran participar d’aquests tallers adquirint un tiquet de 2€ a l’entrada del recinte.
 
Al llarg de tot el cap de setmana els productors mostraran els seus productes als visitants i aquests els podran degustar amb els tiquets de tast que rebran amb la compra de l’entrada a la fira.

Les novetats

Orígens comptarà amb un nou espai dedicat a l’Street Food; d’aquesta manera, la fira incorpora noves tendències com els food trucks, on s’hi trobaran diverses propostes amb menjar de carrer. Hi seran presents els entrepans de Butifarring, elaborats amb pa de coca cruixent, botifarres de diferents sabors i patates al caliu; els gelats de La Fageda a base de iogurt i amb sis varietats; i les hamburgueses de vedella de Natrus.
Una altra de les novetats destacades són els concursos. El diumenge se celebrarà el primer Concurs d’Allioli Orígens 2014 en el qual els participants hauran de posar a prova el seus coneixements en l’elaboració d’aquesta salsa. També tindran premis el millor estand i el millor producte de la fira els quals seran decidits per un jurat format per experts de diferents àmbits.

La ciutat

La fira surt del recinte firal i arriba a tots els racons de la capital de la Garrotxa. Al llarg de tot el cap de setmana hi haurà diverses activitats que arrencaran el dijous amb una sessió de Gastrocine amb la projecció del film Chef de Jon Favreau. Al llarg de tot el cap de setmana nombrosos establiments de la ciutat oferiran tasts i degustacions en forma de ruta gastronòmica així com també demostracions i presentacions de productes. També hi haurà un trenet que unirà el recinte firal  i el centre de la ciutat per facilitar la mobilitat dels visitants. I fins el 30 de novembre Cuina Volcànica i Associació d'Hostalatge de la Garrotxa oferiran menús de la mostra gastronòmica.
 
El preu de l’entrada a la fira és de 5 euros i inclou 5 tiquets de tast. A més de tastar, el visitant també podrà comprar directament al productor. El aquesta tercera edició l’horari de la fira s’amplia el dissabte, s’obrirà a les 10 del matí i es tancarà a les 9 del vespre. El diumenge serà de les 10 a les 8 del vespre.