El PSC reclama que no es tanqui el servei de cirurgia cardíaca del Trueta

Qualifiquen la decisió de "rotundament inadmissible"

El grup municipal del Partit Socialista de Catalunya (PSC) a l'Ajuntament de Girona ha reclamat novament al govern municipal que eviti el tancament del servei de cirurgia cardíaca a l’Hospital Josep Trueta. Ho ha fet avui amb un prec presentat per escrit que ha reiterat el que va fer ahir en el ple ordinari que es va celebrar ahir.

Per al grup municipal socialista és "rotundament inadmissible" que el Trueta deixi d’operar a cor obert i els pacients gironins hagin de desplaçar-se a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona. El programa de cirurgia cardíaca de l’hospital gironí el va posar en marxa l’any 2006 l’exconsellera Marina Geli després de llargues reivindicacions. Nou anys després el Trueta opera cirurgies cardíaques d’un terç dels pacients gironins i el conseller Boi Ruiz ha anunciat que es vol tancar el servei a final d’any.

Per a Pia Bosch, Cap de l’Oposició a l’Ajuntament de Girona, “el tancament del servei de cirurgia cardíaca és inadmissible i és un nou despropòsit del govern de CiU i de la conselleria de Salut que, no només manté aturat des de fa 4 anys el projecte tant imprescindible del nou Hospital Trueta, sinó que està desmantellant tot allò que funciona amb èxit en l’hospital de referència de les comarques gironines”.

Projecte aturat

Els socialistes gironins volen que el govern municipal de CiU actuï contra aquesta decisió i treballi per reclamar el nou Hospital Trueta. Bosch recorda que el 16 d’abril de 2012 i el 10 de març d’aquest any 2014 el ple de l’Ajuntament de Girona va aprovar respectivament dues moció presentada pel grup socialista en les que es va prendre l’acord que l’equip de govern de la ciutat treballaria per defensar la construcció del nou Hospital Dr. Josep Trueta a la zona nord de la ciutat.

En les mateixes mocions també s’instava al Govern de la Generalitat a clarificar la situació amb urgència i fins ara els socialistes consideren que no han rebut cap resposta vàlida. En aquest sentit l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va reconèixer la innacció del govern català durant el debat de la moció presentada en el ple del passat 10 de març, i segons consta en acta, va assegurar que "no cal que precipitem una cosa, si el departament no l’ha feta, si no ha entregat les necessitats que té és perquè no ho té. I a mi em sap greu, de debò, i els he de donar a vostès aquesta explicació i m’agradaria donar- los-en una altra i m’agradaria poder-los reunir i dir «mirin, de les noves necessitats que ens ha enviat el departament, que són diferents d’aquelles, les opcions que aquest equip ha treballat són aquestes», i posar-nos a treballar per aquí. És clar que m’agradaria això. Però no els puc enganyar, no els puc convocar a una comissió per no donar-los més informacions de les que jo explico als plens”.

Des de l’inici del mandat actual la portaveu socialista Pia Bosch a l’Ajuntament de Girona ha demanat reiteradament en el torn de precs i preguntes de cada sessió plenària, quines novetats hi ha en relació al projecte del nou Hospital i Campus Trueta. “Novament veiem una manca de lideratge i de projecte de ciutat, perquè passa el temps i l’equip de govern no ha fet cap pas endavant en un projecte tant i tant important per a la ciutat com és el nou Hospital Trueta i el Campus de Salut”, ha remarcat la portaveu socialista. Segons Bosch, treballar per la ubicació del projecte a Girona i al nord de la ciutat és un dels compromisos signats entre PSC i CiU el juliol de 2011 per a l’aprovació del cartipàs, a més d’haver-se aprovat les mocions esmentades.