Desallotjats els voluntaris d'un institut per un sobre que contenia una substància sospitosa

La policia científica analitzarà la pols blanca que s'hi ha trobat

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat de manera preventiva una trentena de voluntaris del 9-N de l'Institut Pla Marcell de Cardedeu perquè han trobat un sobre que contenia una substància sospitosa.

Fins al lloc s'hi ha desplaçat la policia científica que analitzarà la pols blanca que contenia, una unitat de Tècnics Especialistes en Desactivació d'Artefactes Explosius (TEDAX) dels mossos, diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat i una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Segons ha pogut saber aquest diari, la carta estava dins del sobre amb què es feien les votacions. El noi que estava fent el recompte l'ha obert i s'ha trobat amb la pols blanca i una nota amenaçadora.

El remitent, concretament, havia escrit en castellà "acabeu d'entrar en contacte amb l'antídot. Notareu els primers símptomes aviat. Enhorabona, morireu en nom de la república banera de Catalunya". A la part inferior havia posat dues vegades "España, una grande y libre". Els voluntaris del 9-N continuaven a un quart de deu del vespre fora del centre a l'espera del dictamen de la policia científica .

Actualització 23:43h

En l'anàlisi de la substància que s'ha trobat en el sobre hi han participat els Mossos d'Esquadra i el Servei de Riscos Biològics dels Bombers de la Generalitat, que a quarts de dotze de la nit han descartat que sigui tòxica. Davant d'això s'ha reprès el recompte de vots del procés participatiu del 9-N.
 


Els agents accedint a l'interior © Marc Jurado