Un grup de feixistes entra a l'Escola d'Hostaleria de Girona i rebenta una urna

Un d'ells ha estat reduit pels ciutadans, quatre més han escapat

Un grup de cinc feixistes han accedit a l'interior de l'Escola d'Hostaleria de Girona pels voltants de dos quarts de dotze del migida amb el rostre tapat i cridant consignes de "Viva España" i insultant als ciutadans que feien cua per votar.

Durant la seva incursió han procedit a trencar plats, gots i mobiliari de dins l'escola segons ha apuntat Xavier Martí, en declaracions a AraGirona.cat, com també han tingut temps d'apropar-se a una mesa i rebentar una de les urnes, que han rebotit contra el terra quan intentaven robar-la.

Immediatament després quatre d'ells han fugit a través del patí del centre mentre que un cinquè ha decidit escapar per la porta principal, moment en que s'ha vist encerclat i reduït per un grup de ciutadans. Una parella d'agents dels Mossos d'Esquadra que patrullaven per la zona han estat alertats i han procedit a la detenció del feixista.

Actualització (11:57h)

Segons fonts dels Mossos d'Esquadra ja són tres els identificats pels aldarulls a l'interior de l'Escola d'Hostaleria. Per la seva banda, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha condemnat via Twitter l'atac feixista i s'ha preguntat si "actuarà la Fiscalia?".

Actualització (14:08h)

Fonts dels Mossos d'Esquadra confirmen que ja han detingut als cinc encaputxats protagonistes de l'atac feixista. Tenen entre 21 i 34 anys, tots ells de nacionalitat espanyola. Se'ls acusa de delictes de lesions, danys i desordres públics. Els cinc quedaran en llibertat després de declarar, a l'espera que els citi el jutge.

D'altra banda, el grup municipal de CiU a Girona han demanat a la Fiscalia que actuï amb "celeritat" i de manera "inequívoca" contra els autors del que consideren un "atemptat" i que "han intentat coartar la llibertat d'expressió dels ciutadans que, de manera pacífica, avui volen expressar el seu desig pel futur del nostre país".

De la mateixa manera també han demanat a la resta de grups polítics que s’han posicionat a favor d’aquest procés participatiu que s’adhereixin a la condemna dels fets.

L'Ajuntament de Girona presenta denúncia contra els cinc feixistes detinguts

VÍDEO del feixista atrapat per un grup de ciutadans

(Visualitza el vídeo al web)

 


Moment de l'atac feixista © Carles Palacio


Dues persones immobilitzant un dels encaputxats © X.L.F.

Moment que s'enduien el detingut © Bàrbara Julbe


El feixista detingut davant els mossos © Carles Puigdemont