El 9N comença amb normalitat a Girona

L’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, ha participat a primera hora a l’institut Jaume Vicens Vives

La jornada del 9N ha començat amb normalitat i sense incidències a Girona. A les 8 h s’han constituït les 77 meses de la ciutat, repartides en set punts: Institut Carles Rahola, Escola d’Hostaleria i Turisme, Institut Montilivi, Institut Jaume Vicens Vives, Institut Narcís Xifra, Institut Santa Eugènia i Institut Santiago Sobrequés. Ja una hora abans de l’obertura dels espais, hi havia cues de gent a fora dels equipaments per poder participar en el marc d’aquesta jornada cívica.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha participat a primera hora a l’Institut Jaume Vicens Vives, acompanyat per diversos regidors i regidores de l’equip de govern. “Els set centres que hi ha a Girona han obert amb absoluta normalitat. Zero incidents i amb gent expectant. Tot està anant molt bé i d’una manera molt festiva.

No tenia cap dubte que seria així i que serà així al llarg de la jornada. Que la gent estigui tranquil·la, té tot el dia per anar a votar. Avui fa molt bon dia, aprofitem-ho, que avui és un dia històric per Catalunya. Ho tenim tot a punt, els voluntaris no han fallat i ara no ha de fallar la gent”, ha assegurat l’alcalde.

Puigdemont ha explicat el seu “sí-sí” afirmant que “nosaltres, no només l’Ajuntament sinó jo també personalment, hem estat compromesos amb una Catalunya independent. Les raons per defensar la independència de Catalunya ara ja les té clares molta gent.

Només cal repassar el tracte que el govern espanyol dispensa a Catalunya, la incomprensió reiterada davant de tots els intents de diàleg, tots els intents d’arribar a reformes legals perquè l’encaix de Catalunya fos satisfactori, que han conduït a un fracàs per la manca de resposta a l’altra banda. Arribats a aquest punt no tenim cap altra alternativa que buscar un camí propi a través d’una eina que és indispensable pel benestar de la nostra gent, que és l’estat”.