L'alcalde de Girona diposita el seu 'Sí-Sí'

Carles Puigdemont assegura que les raons per defensar l'estat propi "són evidents"

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha estat dels més matiners i ja ha votat al procés participatiu del 9-N. Pocs minuts després que s'obrissin les portes de l'IES Vicens Vives, Puigdemont ha dipositat la seva butlleta amb el 'Sí/Sí' a l'urna.

L'alcalde assegura que "no hi ha cap altra alternativa que no sigui l'estat propi", i que les raons per defensar una Catalunya independent "són evidents" davant la intransigència i la "incomprensió reiterada" que ha demostrat l'executiu espanyol.

"Fixeu-vos que avui hi ha molta gent gran que ve a votar, no només per a ells sinó per als seus fills i néts, perquè tinguin les oportunitats que la manca d'un estat propi ens impedeix tenir", ha dit Puigdemont.

(Visualitza el vídeo al web)

 


Poc abans de les nou del matí, unes 200 persones ja estaven fent cua al davant de l'entrada de l'IES Vicens Vives de Girona. Al capdavant de tots hi havia l'alcalde, Carles Puigdemont, que ha volgut ser dels primers -si no el primer- de la ciutat a votar al procés participatiu del 9-N. Acompanyat de les seves dues filles i de la seva dona, Puigdemont ensenyava la butlleta amb el 'Sí/Sí', que ja duia preparada de casa.

Al punt de les nou, s'ha escoltat un crit de 'Visca Catalunya!' i després, entre aplaudiments, tant l'alcalde com els primers gironins han entrat a dins del pavelló de l'institut, on hi havia situades la desena de meses del 9-N. Puigdemont ha saludat els voluntaris que li han recollit les dades, per incloure-les al cens, i després ha posat la butlleta dins del sobre i l'ha entregada al voluntari que l'ha dipositada dins l'urna.

L'alcalde ha assegurat que no només ell, sinó també l'Ajuntament de Girona, sempre han estat compromeses amb l'ideari d'una Catalunya independent. "Les raons per defensar-les avui dia ja les té clares molta gent; potser fa uns anys no era tan evident, però només cal repassar el tracte que ens ha donat l'Estat per veure que no tenim cal altre alternativa que buscar un camí propi", ha dit l'alcalde.

Puigdemont ha recordat que, davant tots els intents de diàleg, l'executiu espanyol no ha donat cap altra resposta que continus cops de porta. "Ens hem trobat amb una incomprensió reiterada; fixeu-vos que avui molta gent gran ve a votar, no tant per ells sinó per als seus fills i néts, que haurien de tenir unes oportunitats que la manca d'un estat propi impedeix", ha dit Puigdemont, mirant al seu voltant.

L'alcalde de Girona també ha aprofitat per fer una crida als gironins perquè participin al 9-N, dient que en cap moment esperava que poguessin segrestar urnes. "Mai he donat crèdit als rumors que corrien; la gent ha d'estar tranquil·la, aprofitar que és un dia històric per a Catalunya i anar a votar", ha subratllat Carles Puigdemont.

Amb normalitat

A Girona, els set instituts que acullen les urnes i meses per al 9-N han obert amb normalitat i no s'ha registrat cap incidència destacable. "La jornada d'avui ha de ser festiva i reivindicativa", ha dit l'alcalde. Puigdemont també ha explicat que, durant la nit, amb l'objectiu de prevenir incidents, la Policia Municipal ha reforçat la vigilància "com sempre es fa davant un esdeveniment important de cap de setmana".