Concentració en solidaritat amb la plantilla de l'empresa A.J. Ruz de Sils

Els treballadors reclamen que intervingui l'administració

Un centenar de persones s'han concentrat aquest dissabte davant la seu de la Generalitat a Girona per defensar i mostrar el seu suport als treballadors de la firma A.J. Ruz de Sils (Selva), en vaga des de fa més de tres setmanes. Els manifestants - membres de CCOO, de la Xarxa pels Drets Socials i treballadors d'altres empreses de recollida de residus d'arreu de les comarques gironines- han fet una votació simbòlica, fent referència al 9-N, per defensar els drets socials i laborals.

Uns drets que, des de la plantilla, han assegurat que estan "en risc", ja que la direcció continua "enrocada" en la seva posició. Per això, han demanat a l'administració que intervingui i no han descartat noves mobilitzacions.

L'acte ha estat organitzat per CCOO i la Xarxa pels Drets Socials davant les reivindicacions dels treballadors de l'empresa de recollida de residus de Sils. "La mobilització ha aplegat treballadors d'altres empreses del sector de Sant Feliu de Guíxols, Lloret de Mar, Girona o Torroella de Montgrí, ha estat un acte molt bonic", ha assenyalat el secretari general del sindicat de Serveis Privats de CCOO de les Comarques Gironines, Pau Gálvez.

Els participants han pogut votar de forma simbòlica - i fent referència al 9-N- a favor dels drets socials i laborals. Segons Gálvez, la situació entre la plantilla i la direcció de A.J. Ruz continua igual que ara fa una setmana. "La direcció de l'empresa està enrocada i no vol negociar les reivindicacions de la plantilla", ha assenyalat. Els treballadors ja porten gairebé un mes en vaga reclamant que es readmeti un dels seus companys que va ser acomiadat per demanar millores laborals. "Els alts càrrecs només volen negociar els serveis mínims i continua sense acord, aquest divendres es van tornar a reunir i la direcció té previst enviar una proposició a la plantilla", ha explicat el representant del sindicat.

Una nova oferta que només farà referència als serveis mínims, un altre de les disputes que ha enemistat treballadors i direcció. "Es tracta d'una empresa a la qual se li han presentat quatre denúncies, s'han fet diverses inspeccions de treball i s'ha vist que incompleix en l'àmbit de drets laborals i diversos protocols", ha explicat Gálvez. És per això que, tant els manifestants com els treballadors, han exigit a l'administració que prengui cartes en l'assumpte.

"El conflicte que hi ha va més enllà de l'àmbit laboral, és més greu, l'administració no ha seguit ni lleis, ni normatives i per tant la Generalitat haurà d'actuar amb contundència", ha afegit. Els treballadors continuen acampats davant de l'empresa i no han descartat fer noves mobilitzacions si no els escolten. La plantilla - composta per 25 treballadors, 17 dels quals en vaga- van començar la seva mobilització el passat 17 d'octubre i fins ara ja han fet manifestacions i actes per donar a conèixer la seva situació. De moment, tots els treballadors ja tenen avisos de sanció per part de la direcció de la firma que vol que facin més hores dels serveis mínims, especialment els caps de setmana.