Sant Feliu de Guíxols, nova Destinació de Turisme Familiar

S'han lliurat 36 plaques acreditatives als establimetns del municipi adherits

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha lliurat a l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó, el diploma que acredita el municipi com a Destinació de Turisme Familiar (DTF).
 
En el decurs de l’acte, el conseller Puig i l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols han lliurat les plaques acreditatives als 36 establiments del municipi adherits al segell DTF, entre allotjaments turístics, restaurants i establiments d’oferta d’oci i lleure.
 
En el marc de l'acte, el conseller Puig ha assenyalat que “Catalunya és atractiva pel turisme familiar, un turisme que fa estades més llargues i necessita serveis especials i adaptats. Aquests serveis suposen, doncs, una oportunitat de negoci”. El conseller ha volgut agrair a les empreses el seu esforç per especialitzar-se“i per tant contribuir a la fidelització dels turistes”.
 
La certificació de Sant Feliu de Guíxols coincideix amb la celebració de l’Any del Turisme Familiar a Catalunya, una de les grans iniciatives promocionals del pla d’accions de l’Agència Catalana de Turisme. L’objectiu és enfortir el posicionament de Catalunya com a destinació ideal per a les famílies amb nens.

El segell d’especialització Destinació de Turisme Familiar, impulsat per l’Agència Catalana de Turisme, reconeix aquells municipis que disposen d’una oferta municipal, d’allotjament, de restauració i empreses d’activitats especialitzada per a famílies. Un dels principals objectius és el reposicionament de destinacions madures molt conegudes pel turista, davant de l’oferta creixent de sol i platja en l’arc mediterrani per ajudar-les a diferenciar-se de la competència. Es tracta de facilitar el posicionament d’aquestes destinacions oferint un producte especialitzat en base a les necessitats específiques de la  demanda familiar.
 
El segell DTF compta amb 17 destinacions certificades: Blanes, Calonge-Sant Antoni, Lloret de Mar, Roses, Torroella de Montgrí-L’Estartit, Castell-Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols, a la Costa Brava; Calella, Malgrat de Mar, Pineda de Mar i Santa Susanna, a Costa Barcelona; i Calafell, Cambrils, Salou, Vila-Seca/La Pineda Platja i Muntanyes de Prades, a la Costa Daurada; i les Valls d’Àneu, al Pirineu. A més, 12 destinacions més es troben en procés de certificació, dues d’elles ho faran abans d’acabar l’any.
 
Amb aquesta certificació la Costa Brava reforça el seu atractiu per captar turisme familiar, amb set municipis certificats. Sant Feliu de Guíxols aporta, entre d’altres propostes i atractius, una façana marítima amb platges i petites cales que garanteixen una destinació de sol i platja, ideal per a les famílies.

El municipi disposa de zones i clubs infantils, de recursos naturals com ara el Parc de les Dunes de Sant Pol i les muntanyes de l’Ardenya, i ofereix la possibilitat de practicar busseig, immersió, BTT i cicloturisme. També destaca el seu patrimoni lligat al mar i una oferta cultural reconeguda com el Festival de la Porta Ferrada i l’Espai Carmen Thyssen, amb propostes dirigides al públic infantil. A tot això, cal afegir una variada oferta de lleure i gastronòmica amb restaurants de típica cuina catalana i marinera.