Figueres clama contra l'atac feixista a la galeria d'art Dolors Ventós

Centenars de persones s'han aplegat davant la galeria d'art

La resposta a l'atac feixista contra la galeria Dolors Ventós de Figueres de la passada matinada ha estat multitudinari. Més de 300 persones s'han manifestat a les portes de la galeria, a la Calçada dels Monjos, per mostrar el seu suport a la propietària de la sala i a l'artista Albert Llobet, responsable de l'exposició 'Nou raons pel 9N'.

Emocionada i molt nerviosa per la quantitat de gent que s'ha acostat a la galeria, la seva propietària, la Dolors Ventós, ha explicat que durant tota la jornada no ha parat de rebre mostres de suport de la gent i que l'èxit de la manifestació convocada a dos quarts de vuit ha superat totes les seves expectatives. Això sí, ha lamentat que tota la gent que ha col·lapsat el carrer s'hagi acostat a la seva galeria a condemnar un acte feixista i no per gaudir de la cultura.

De la seva banda, l'Albert Llobet, visiblement emocionat, ha apuntat durant els parlaments que en cap moment va voler ofendre ningú amb la seva exposició perquè la única cosa que pretenia era exposar artísticament els seus motius per votar el 9N.


A la concentració s'hi han sumat els representants figuerencs de l'ANC i Òmnium Cultural que no han assistit a l'acte central de la campanya 'Ara és l'hora' convocada a Barcelona per donar el seu suport a la Dolors Ventós i l'Albert Llobet que han estat objecte, han afirmat, de la intolerància i de la violència feixista.

També la classe política figuerenca s'ha acostat a les portes de la galeria després de celebrar poc abans una junta extraordinària de portaveus a l'Ajuntament. L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha fet una crida als figuerencs per participar en el nou 9N com ho han fet fins ara al llarg de tot el procés, és a dir, de forma pacífica i democràtica. També ha assegurat que si la mostra de l'Albert Llobet donava 9 raons per votar el 9N, ara ja en tenen una més.

Després dels parlaments, l'acte ha finalitzat amb el cant de l''Estaca' per part del cantautor figuerenc Juanjo Bosk i amb els assistents cobrint amb pintura groga les múltiples pintades que cobrien les parets de la galeria amb consignes contra el 9N i Catalunya.