Paga la fiança de 40.000 euros el conductor que va atropellar mortalment un motorista a Girona

El jove besaluenc, Lluís B., haurà de presentar-se als jutjats cada quinze dies

El jove de Besalú (Garrotxa), Lluís B.F, de 22 anys i que dijous va atropellar mortalment un motorista a Girona per després donar-se a la fuga, ha pagat els 40.000 euros de fiança que el permeten sortir de la presó fins el dia del judici. La única condició que li ha aportat el Jutjat d'Instrucció número 1 és que s'haurà de presentar els dies 1 i 15 de cada més al jutjat o a la comissaria.

Els fets van tenir lloc el dijous cap a tres quarts de set del matí, moment en que un patrulla de la Policia Municipal es va trobar la víctima estesa al mig de la calçada del carrer de Barcelona, a l'alçada de l'estació de trens. L'agent va alertar la comissaria per l'emissora i demanar urgentment una ambulància i més suport policial.

Diverses unitats es van personar fins al lloc de l'accident i dos agents van intentar reanimar la víctima amb els desfribril·ladors mòbils que duen als vehicles, però no ho van aconseguir. La víctima, Ramon T. veí de Girona de 27 anys, va morir pràcticament a l'acte i no es va poder fer res per salvar-li la vida.

Mentrestant, una altra patrulla va començar a buscar el cotxe implicat en l'accident. El va poder trobar uns metres més enllà, al carrer Pare Claret. El seu conductor es trobava dret al costat del turisme, un Seat Ibiza de color blanc. El vehicle tenia tot el morro aixafat i el vidre del parabrises trencat.

Com que el jove mostrava símptomes evidents d'anar begut, els agents li van fer la prova d'alcoholèmia. El resultat de l'etilòmetre va donar una taxa superior als 0,60 mg/l d'aire expirat (és a dir, positiu penal), més concretament 0,93. "Immediatament, s'ha procedit a detenir-lo perquè la taxa es trobava molt per sobre del què permet la llei", va concretar l'intendent en cap de la Policia Municipal, Josep Palouzié. Els agents se'l van endur emmanillat a la comissaria del cos, situada al carrer Bacià, pels delictes d'homicidi imprudent, omissió del deure de socors i contra la seguretat del trànsit.

L'accident va obligar a tallar el trànsit al carrer de Barcelona fins a les vuit del matí, al tram comprès entre els carrers Lorenzana i Pare Claret.

Encalç per darrere

La Policia Municipal ha analitzat les imatges de les càmeres de gravació que hi havia a la zona i també ha parlat amb diversos testimonis per redactar l'informe de l'accident, que s'enviarà al jutge. Tot apunta, però, que el jove de Besalú -que circulava en sentit la Devesa- ha envestit la víctima per darrere quan el motorista estava aturat en un semàfor. La víctima volia trencar amb la moto cap a l'estació de Renfe per agafar un tren i anar a treballar.

L'impacte ha estat tan gran que el motorista ha sortit projectat endavant uns 40 metres. Després de l'accident, el conductor detingut ha fugit del lloc, però com que el seu cotxe ha quedat molt malmès no ha pogut anar gaire lluny. Al cap de poca estona, la policia l'ha localitzat.

El noi no té antecedents però sí que fa uns mesos es va veure implicat en un altre accident. Aleshores, va xocar amb el cotxe a l'alçada de Sarrià de Ter (Gironès), va abandonar el vehicle i no va aparèixer amb els papers fins al cap d'una estona.

L'informe tècnic que la Policia Municipal preveu enllestir aquesta tarda recollirà tot allò que es pugui sobre l'accident. Entre d'altres, però, les imatges de les càmeres de gravació també mostren com, després que el motorista fos atropellat, altres vehicles han passat pel costat de la víctima sense aturar-se a socórrer-la.

L'accident d'avui és el segon mortal que es registra a Girona aquest 2014. El primer va passar l'11 de gener, quan un veí de la ciutat de 38 anys va morir atropellat per un cotxe al barri de Sant Ponç. La víctima hauria travessat l'Avinguda de França sense passar pel pas de vianants i quan el semàfor estava en vermell.