Comencen a arribar als instituts catalans les urnes i les butlletes per al 9-N

A llocs com a l'IES Santiago Sobrequés de Girona, voluntaris i professors preparen les aules perquè tot estigui a punt per diumenge

Comença el compte enrere per tenir a punt els 1.317 locals que acolliran les 6.695 meses amb urnes per a la votació de la consulta. Després que les caixes ja arribessin en aquells llocs cedits pels ajuntaments -com ara locals socials o centres cívics- aquest divendres ho han començat a fer als instituts repartits arreu del territori.

A cadascuna de les caixes, hi consta tant el nom com l'adreça de l'institut i també s'hi fa una relació acurada de tot el que conté: el número d'urnes (plegades), les butlletes de vot, els sobres i la documentació per als membres de les meses, entre d'altres. Entre aquest divendres i demà, tots els instituts d'arreu de Catalunya hauran rebut les caixes i els ordinadors per a la consulta.

Després, tocarà el torn als voluntaris del 9-N (entre els quals hi ha tant directors dels centres com professors, a més de ciutadans). Ells seran els qui s'encarregaran de muntar-ho tot i tenir-ho enllestit per diumenge a les 9 del matí, quan s'obrin les portes per a la votació.

Entre els primers instituts que ja tenen les caixes a lloc hi ha l'IES Santiago Sobrequés de Girona. Aquesta tarda, a les cinc, una desena de voluntaris han començat a obrir les caixes i a moure taules i cadires de les aules que acolliran les meses. En total, en aquest institut n'hi haurà setze, repartides en vuit aules.