Representants d'organitzacions polítiques juvenils de Girona fan una crida a participar el 9N

Demanen als joves de 16 a 18 anys que es mobilitzin

A poques hores del 9-N, representants de diferents organitzacions polítiques juvenils s'han unit per donar un missatge d'unitat i fer una crida a la participació, especialment als joves d'entre 16 i 18 anys que, en aquesta ocasió, sí que estan cridats a les urnes.

Representants de la Joventut Nacionalista de Catalunya, Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya, Unió de Joves, Arran i Joves d'Esquerra Verda de les comarques gironines s'han citat aquest migdia a la plaça del Vi per llegir un manifest conjunt en aquesta línia. 

Els joves demanen que el procés segueixi endavant "independentment de les traves judicials, burocràtiques i/o governamentals que imposi el govern espanyol". "La ciutadania en general, i el jovent en particular, tenim dret a fer sentir la nostra veu, de manera democràtica, per tal de construir el nostre futur", diu el comunicat.

Crida als més joves

A més, els joves volen fer especial incidència en el col·lectiu de 16 a 18 anys ja que és la primera vegada que podran exercir el dret a vot. "Que el diumenge no es quedin a casa, es mobilitzin i prenguin les regnes del seu futur", ha llegit en el comunicat la representant de Joves d'Esquerra Verda, Jèssica Terrón. A més, també han demanat a la resta d'institucions, partits polítics i sindicats que en aquestes darreres hores animin aquests joves a anar a votar diumenge.

"Hi ha una il·lusió per poder expressar-se i decidir el futur de Catalunya i fem especial menció als més joves perquè estem convençuts que votar és una mesura que aprofundeix el sistema democràtic i volem que vagin a les urnes de forma massiva", ha demanat el coordinador a Girona de la Joventut Nacionalista de Catalunya.