Omplen un carrer comercial de Figueres amb pintades contra Catalunya i el 9N

Diversos establiments s'han llevat amb missatges espanyolistes i amenaçadors

El carrer Peralada de Figueres (Alt Empordà), situat a la zona comercial del Rovell de l'Ou, s'ha llevat aquest matí amb les parets plenes de pintades en contra de la consulta per la independència del 9N i de Catalunya.

La Fleca Gardella ha estat una de les més perjudicades amb dues pintades, la primera que resava "Som espanyols" i la segona "Esto es España". La propietària de l'establiment s'ha mostrat sorpresa per l'acta vandàlic i assegurava desconèixer el motiu pel qual havien escollit el seu establiment; "mai hem dit res públicament a favor o en contra del procés, no hi ha dret" apuntava indignada.

El local d'embotits del costat, Ibercus, també s'ha llevat amb una pintada. En aquesta ocasió una amenaçadora diana vermella. La seva propietària tampoc encertava a entendre el motiu de la mateixa.

Metres més enllà la portalada d'una antiga perruqueria, tancada des de fa anys, resava "Som espanyols" amb una bandera pintada a sota. Finalment la papereria Din-A-12 també tenia una pintada a la façana que deia "9N no".

Aquest atac estaria relacionat amb les destrosses a la Galeria d'Art Dolors Ventós que ha aparegut amb els vidres trencats i amb pintades contra l'autor de l'exposició "9 motius pel 9N".

Membres de la brigada municipal ja han procedit a esborrar les pintades del carrer Peralada mentre que aquest vespre l'exterior de la galeria d'art serà pintada de groc per part d'Òmnium Cultural i l'ACN de Figueres.

Condemna del consistori

Per la seva banda el Govern municipal ha condemnat els actes vandàlics produïts al llarg d'avui de forma "enèrgica" i ha recordat que "en una societat democràtica les amenaces no hi tenen cabuda".

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha confirmat la seva assistència a l’acte de suport amb la propietària de la galeria i l’artista, que aquesta tarda han programat Òmnium Cultural Alt Empordà i ANC Figueres. Aquest tindrà lloc partir de dos quarts de vuit del vespre.