Girona retrocedeix en el temps per la gravació de la minisèrie històrica 'Ermessenda'

Els dos indrets escollits són Sant Daniel i les escales de Sant Domènec

El projecte va en la línia de TV3 per apostar per films històrics per emetre'ls per televisió, com són 'Les veus del Pamano' i 'Serrallonga'. Enguany, Lluís Maria Güell ('Arnau', 'Els dies secrets' o 'Les veus de Pamano) dirigeix aquesta minisèrie de dos capítols produïda pels barcelonins Ovideo TV. El rodatge va començar al març a diversos platós de Barcelona i ara s'ha traslladat a Girona, on prèviament van organitzar un càsting per escollir els figurants. En aquesta ciutat el rodatge estarà centrat en dos escenaris. En primer lloc, la zona de la vall de Sant Daniel on Ermessenda va fundar el monestir femení i l'altre escenari cabdal serà la pujada de Sant Domènec.

Entre el repartiment, destaquen noms com Lluís Homar ('23-F: el día más difícil del rey' i està pendent d'estrenar la minsèrie 'Ull per ull' de TV3) i Francesc Orella ('Les veus del Pamano') i també hi participen Rosa Renom, Julio Manrique, Roger Coma, Oriol Vila, Jordi Rico, Marc Rodríguez, Álvaro Cervantes i Jaume Ulled.

Entre els diferents rodatges que s'estan gestionant a la ciutat de Girona en aquest moment cal destacar 'El Monje', l'adaptació al cinema d'aquesta novel·la gòtica. Serà dirigida pel franco-alemany Diminik Moll i a la producció compta amb Morena Film i Estrategia Audiovisual i la francesa Diaphana Films.