ICV dóna suport a la plantilla d’AJ Ruz de Sils, en vaga des de fa 21 dies

El diputat Marc Vidal transmetrà a Joan Aregio els incompliments de l'empresa en materia laboral

Els diputats d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya Marc Vidal i David Companyon han visitat  aquesta tarda els treballadors i les treballadores de l’empresa de neteja A.J. Ruz S.L. a Sils per conèixer quina és la situació actual de les negociacions amb. Després de 21 dies de vaga indefinida, en què han acampat al davant de l’empresa, segueixen sense aconseguir arribar a cap acord per a la millora de les seves condicions de treball.

Marc Vidal, que és portaveu de la Comissió de Treball del Parlament de Catalunya, i David Companyon, membre de la mesa del Parlament, s’han reunit amb els treballadors en vaga per conèixer de primera mà l’estat del conflicte, i els resultats de la mediació que va tenir lloc ahir dimecres a la Inspecció de Treball i Seguretat Social a Girona.
 
Per a Marc Vidal “les males condicions laborals que imposa AJ Ruz als seus treballadors són inadmissibles per part de cap empresa. No atenen cap dels drets que els amparen. Pressionarem fins a on faci falta perquè els drets laborals no siguin moneda de canvi per a la competitivitat del sector, i molt menys que se serveixi d’aquestes males condicions per acaparar contractes públics als nostres municipis”
 
La plantilla d’AJ Ruz S.L. manté la vaga indefinida des del 17 d’octubre, després de que es produís l’acomiadament d’un dels seus treballadors que pretenia negociar les condicions laborals i organitzar la reivindicació justa d’aquestes. Des d’aleshores, han denunciat presumptes il·legalitats i pressions de la gerència de l’empresa.