Societat Civil Catalana critica el 'linxament ideològic' que pateix Encarna Roca

L'associació diu que és víctima de l'independentisme radical

Societat Civil Catalana denuncia el que consideren l'assetjament i fustigació de la Universitat de Girona (UdG) cap a la catedràtica, primera professora de Dret Civil a Espanya i membre del Tribunal Constitucional, Encarna Roca i Trias.

L'associació considera que Roca ha patit un "linxament ideològic i mediàtic promogut per la Universitat de Girona pel simple fet d'exercir el seu treball amb absoluta professionalitat i dins del marge de la legalitat, en admetre a tràmit -com la resta dels membres del Tribunal Constitucional- els dos últims recursos del Govern".

En aquest sentit Societat Civil Catalana lamenta "l'ús injust que l'independentisme radical està fent de tots els àmbits socials, culturals i acadèmics en els quals té presència. L'àmbit universitari és un més. I el cas de Roca i Trias -que ni tan sols ha obtingut el suport de la Generalitat- és un clar exemple, com dies abans li va passar a Quim Brugué", argumenten.

El simple fet de plantejar la retirada del doctorat honoris causa a la catedràtica -per 77 dels 250 claustrales- i membre del Tribunal Constitucional "és ja un fet insòlit en una democràcia".

Finalment l'entitat convida a tothom qui ho vulgui a mostrar el seu suport a la magistrada a través del web http://manifiestoapoyoencarnarocatrias.wordpress.com